Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skoleklasse sitter fast på Svalbard

- Veldig dårlig informasjon fra SAS Braathens, sier rektor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En gruppe på 17 elever og to lærere fra Nordfjord Folkehøgskule sitter fast på Svalbard lufthavn ved Longyearbyen og kommer seg trolig ikke hjem til påske på grunn av streiken i SAS Braathens.

Førstemann-til-mølla-prinsippet

Klassen har vært på en elleve dager lang skitur over store deler av Svalbard og skulle etter planen fløyet hjem fra Longyearbyen klokka fire i natt.

- Vi ringte i går kveld og fikk beskjed om at flyet var kansellert, og ringte så igjen i dag tidlig for å booke om. Men da vi møtte opp på flyplassen, oppdaget vi at det er førstemann-til-mølla-prinsippet som gjelder. Flyplassen er full av passasjerer som venter på å komme seg sørover, og et følge på 19 personer er ikke lett å plassere, så kommer vi oss ikke med på 15-flyet i dag heller. Det ser ut til at vi tidligst kommer oss hjem på søndag, sier rektor Hallgeir Hansen til Dagbladet.no.

Svalbard-trafikken skulle skjermes

På gårsdagens pressekonferanse sa SAS Braathens at trafikken til og fra Svalbard var blant rutene som skulle prioriteres. Det har rektor Hansen vanskelig for å skjønne.

- At Svalbard-trafikken skal være skjermet, er ikke vår opplevelse, sier rektoren, og gir SAS Braathens det glatte lag:

- Vi har fått veldig dårlig informasjon. Hadde vi visst at det var førstemann-til-mølla-prinsippet som gjelder, ville vi selvsagt ha stilt opp på flyplassen mye tidligere. SAS Braathens\' håndtering av denne situasjonen er tvilsom, førstemann til mølla er et utrolig dårlig prinsipp, sier Hansen, som i tillegg til å være rektor også underviser i kajakkbygging på den friluftslivsorienterte folkehøgskolen.

- VIL VELDIG GJERNE HJEM TIL PÅSKE: (F.v.) Elisabeth Wendelbo (19), Ida Nilsson (19) og Rune Mykjeland (18). MMS-foto: TORILL HOLSTAD
- VIL VELDIG GJERNE HJEM TIL PÅSKE: (F.v.) Elisabeth Wendelbo (19), Ida Nilsson (19) og Rune Mykjeland (18). MMS-foto: TORILL HOLSTAD Vis mer

- Hva gjør dere nå med hensyn til innkvartering?

- I natt var vi innkvartert på Nybyen gjestehus i Longyearbyen, men hva som skjer de kommende nettene, vet vi ikke, sier rektor Hansen, som må innse at i hvert fall første delen av påsken må tilbringes på Svalbard istedenfor Sandane.

IKKE AKKURAT PÅSKEFJELLET: Svalbard lufthavn ved Longyearbyen, fotografert om sommeren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling