Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skolemat

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det meste som finnes på i dag, er funnet på før. Når en ekspertgruppe nå anbefaler gratis skolemat til alle elever i grunnskolen, trenger f.eks. Oslos skolemyndigheter ikke å gå lenger tilbake enn til 1980 for å finne en tilsvarende ordning. Da ble tilbudet om Sigdalsfrokost til alle elever i barneskolen trukket tilbake. Da hadde det vært mattilbud i skolen, i en eller annen form og en eller annen grad, siden 1880-åra.
  • Men når hjulet igjen finnes opp, så la oss ta det i bruk så snart som mulig. For det fins svært gode argumenter for servering av et godt måltid på skolen. Det vil dempe uro og bråk. Det kan bidra til bedre kunnskaper om ernæring hos alle barn, noe som kan komme godt med seinere i livet. Slik kan også måltidet virke integrerende. At det også vil fremme læringsprosessen, er hevet over tvil. Alt dette skjønte progressive sosialpolitikere og pedagoger allerede for 100 år siden. Sett i gang.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media