Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skolen avlyste Lucia-feiring etter massivt press: - Veldig uheldig

- Vanskelig å gjennomføre når noen mener det er diskriminerende.

LUCIA: Dagens Lucia-feiring ved Mørkevedmarka skole i Bodø gikk ikke som planlagt. Bildet er hentet fra invitasjonen som ble sendt ut for to dager siden. Foto: Mørkevedmarka skole
LUCIA: Dagens Lucia-feiring ved Mørkevedmarka skole i Bodø gikk ikke som planlagt. Bildet er hentet fra invitasjonen som ble sendt ut for to dager siden. Foto: Mørkevedmarka skole Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mørkevedmarka skole i Bodø så seg i dag nødt til å avlyse elevenes Lucia-feiring.

- Det var avgjort av skolen at det kun var jentene som skulle være med på Lucia-feiring. Under øvingen gjorde guttene alternative ting. Dette ble tatt opp i FAU-styret for to uker siden, og vi kom fram til at vi støttet skoleledelsen i dette, sier FAU-leder Vegard Kristiansen til Dagbladet.

- Massivt press

- I går var det noen foresatte som gikk ut og sa at de var skuffet over skolen. De framstiller det som om skolen har nektet guttene å være med. Da blir det jo selvsagt et massivt press mot skolen, forteller Kristiansen.

Avisa Nordland har snakket med flere foreldre som var til stede før dagens planlagte Lucia-feiring.

- Da vi kom til skolen fikk vi bare beskjed om at det hele var avlyst, sier en av foreldrene til avisa, som først omtalte saken.

Kristiansen sier at han ikke kjenner til alle detajene, men han bekrefter at skolen til slutt så seg nødt til å avlyse hele feiringen.

- Om avgjørelsen ble tatt i går kveld eller i dag tidlig vet jeg ikke, men vi støtter fortsatt rektor i dette. Det er vanskelig å havne i en situasjon som dette, hvor folk ikke klarer å oppføre seg som voksne. En av foreldrene skal ha vært ute og kommentert dette i sosiale medier, blant annet. Så går de til avisa og snakker om saker som er avgjort i FAU-styret og gir skoleledelsen skylda for det. Det er vanskelig å gjennomføre et arrangement som noen mener er diskriminerende.

Mener det ikke ble tatt opp på riktig måte

FAU-lederen forteller at flere av barna ble veldig skuffet over at feiringen ble avlyst.

- Det er veldig uheldig, men hvilke alternativer har man? Noen av guttene har insistert på å være med, og hvis de sa fra om dette på et tidlig tidspunkt har de også fått lov til å være med. Etter mitt syn blir alt dette veldig foreldrestyrt, man tenker ikke lenger på hva barna vil. Hadde de tatt det opp via foreldrerepresentantene, så kunne vi helt sikkert gjort noe med det, men her er ikke problemstillingen tatt opp på den riktige måten.

Vegard Kristiansen forteller at de nå forsøker å få igang et alternativt opplegg for elevene.

Rektor ved Mørkevedmarka skole, Mette Edvardsen, sier til Avisa Nordland at det å avslyse feiringen er en av de tyngste avgjørelsene hun har tatt.

- Vi har hatt 200 jenter som har gledet seg og øvd, og generalprøvene i går var veldig bra. Jeg synes det er svært trist at det ble slik, vi kunne dessverre ikke gjennomføre det i dag. Jentene har blitt tatt godt vare på.

Lokalavisa melder også at flere av foreldrene i ettertid bestemte seg for å gå sammen, for å gjennomføre arrangementet. En ny feiring vil finne sted i ettermiddag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!