MØTE: Dagen før Christoffer døde ble hans mør innkalt til et bekymringsmøte på skolen. Det er etter dette møtet påtalemyndigheten mener at de kan bevise at hun var klar over volden Christoffer Gjerstad Kihle (8) ble utsatt for. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MØTE: Dagen før Christoffer døde ble hans mør innkalt til et bekymringsmøte på skolen. Det er etter dette møtet påtalemyndigheten mener at de kan bevise at hun var klar over volden Christoffer Gjerstad Kihle (8) ble utsatt for. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Skolen ga Christoffers mor ultimatum dagen før han døde

Etter flere måneder med skader innkalte skolen til et møte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter flere måneder med skader innkalte skolen Christoffer Gjerstad Kihles mor til et møte hvor de ba henne gjøre noe. Men dagen etter døde åtteåringen.

Lærere som daglig så gutten med skrammer og blåmerker trodde det var Christoffer selv som skadet seg. Ingen tenkte tanken at noen andre enn den aktive åtteåringen med diagnosen ADHD selv kunne påføre seg de mange skadene. Først etter utskriving fra sykehuset to uker før han døde 2. februar 2005, men fremdeles med betydelige synlige skader, fikk kontaktlæreren hans mistanke om at alt ikke var greit hjemme.

- Det var da han kom fra sykehuset de alvorlige mistankene mine ramlet inn, om at det ble gjort hjemme, fortalte kontaktlæreren i følge Tønsbergs Blad.

Dagen før Skoleledelsen passet på å møte moren alene, uten at stefaren kunne dominere samtalen.

- Beskjeden var at moren skulle gå til BUPA (Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling journ.anm.). Hvis hun ikke gjorde det, måtte vi gå videre med saken, sa kvinnen som var blant Christoffers lærere fra første klasse.

Møtet fant sted 1. februar. Om kvelden dagen etter døde Christoffer som følge av hodeskader. Han var påført et 17 centimeter langt brudd i hodeskallen, hadde tallrike merker og skader på kroppen og med papir i luftveiene.

Journal borte Torsdag ble det kjent at en sentral journal fra ambulansepersonellet som først undersøkte Christoffer Gjerstad Kihle (8) etter at han ble funnet død, er sporløst forsvunnet fra sykehuset hvor den skulle vært oppbevart.

Det kom fram i forbindelse med at en av personalet på ambulansen etterlyste journalen før han selv skulle vitne under ankebehandlingen av straffesaken mot den døde guttens mor.

Klinikkoverlege Jon Erik Steen-Hansen ved prehospital klinikk for Vestfold og Telemark bekrefter overfor Tønsbergs Blad at ambulansejournalen etter Christoffer er sporløst borte, trolig som følge av omlegging til elektronisk arkiv, i 2008.

Full ny behandling Ankesaken mot moren i Agder lagmannsrett må gjennomgå alle bevisene i den over åtte år gamle saken på nytt. Ektemannen og Christoffers stefar ble i 2009 dømt til åtte års ubetinget fengsel for mishandling med døden til følge og under særdeles skjerpende omstendigheter.

Fordi Riksadvokaten har tatt ut tiltale mot den 38 år gamle moren for passiv medvirkning til mannens vold mot gutten må retten også ta stilling til alle fakta i straffesaken. Det er fjerde gang alle bevisene i saken legges fram for en domstol.

I fjor fant Tønsberg tingrett henne skyldig etter tiltalen og dømte henne til to og et halvt års fengsel, hvorav 120 dager ubetinget.

(NTB)

DØD: Den 2. februar 2005 ble Christoffer funnet livløs i senga si av sin mor og stefar. Stefaren er dømt for å ha utført volden som førte til åtteåringens død, nå er hans mor tiltalt, og ankesaken er oppe i lagmannsretten. '
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DØD: Den 2. februar 2005 ble Christoffer funnet livløs i senga si av sin mor og stefar. Stefaren er dømt for å ha utført volden som førte til åtteåringens død, nå er hans mor tiltalt, og ankesaken er oppe i lagmannsretten. ' Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer