- Skolen oppdager i liten grad de som har det verst

Magne Raundalen svarer på dine spørsmål i nettmøte nå!

- NORDMENN ER FOR PRIVATE: Derfor mener barnepsykolog Magne Raundalen at vi bryr oss for lite om andre barn. Han mener barnevernet er avhengig av vår hjelp for å kunne hjelpe barn som trenger det. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
- NORDMENN ER FOR PRIVATE: Derfor mener barnepsykolog Magne Raundalen at vi bryr oss for lite om andre barn. Han mener barnevernet er avhengig av vår hjelp for å kunne hjelpe barn som trenger det. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - I Norge har vi to store hindringer når det gjelder å bry oss om andre: Det ene er at vi beskytter privatsfæren. Og muren rundt privatlivet blir bare tykkere og tykkere. Noen sitter veldig godt beskyttet bak den muren, mens andre sitter der helt ubeskyttet. Og vi ser dem ikke, sier barnepsykolog Magne Raundalen til Dagbladet.I en kronikk i Dagbladet tidligere denne uka skrev Raundalen at det offentlige barnevernet er totalt avhengig av at alle bryr seg mer om hverandre og tør å si fra.

«Dersom vi fortsetter å lene oss tilbake og overlate ansvaret for nasjonens barn til det statlige og kommunale barnevern, har vi sagt oss tilfredse med å fortsette med et halvert barnevern», skriver Raundalen.

Føler seg sviktetSamtidig viser en fersk undersøkelse at nesten alle har hyppig kontakt med andres barn, men få av oss bryr oss om dem. Bare 30 prosent av de spurte mener de bidrar til å gjøre barns hverdag bedre. Over 50 prosent av de spurte i undersøkelsen mener barn med problemer er det offentliges ansvar.

Det er dette Magne Raundalen mener vi må endre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer