- Skolen tukler med skaperverket

Vidar Kleppe til kamp mot sittetissing. - En menneskerett å ikke måtte sette seg på jentevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) I går ble det kjent at skolegutter på Dvergsnes skole i Kristiansand blir tvunget til å sitte ned når de skal late vannet.

Det synes synes leder for partiet Demokratene, Vidar Kleppe, er så ille at han vil ta det opp på neste formannskapsmøte.

- Menneskerett

- Når guttene ikke skal få lov til å tisse på den naturlige måten, slik gutter har gjort i generasjoner, er det å tukle med skaperverket. Det er en menneskerett å ikke måtte sette seg ned på jentevis, sier Kleppe til Dagbladet i dag.

«HJELP! Vi vasker mye tiss rundt doene på trinnet og nå begynner vi å bli lei. Snakk om dette hjemme, og guttene SKAL sitte og tisse på skolen. Tusen takk!» skriver kontaktlærerne på Dvergsnes skole på elevenes ukeplan.

Det har stormet i doskålen etter at Fædrelandsvennen tok opp saken i går. Tissedebatten sto høyt på avisas nettsider i går ettermiddag.

Det stående tisseforbudet har også skapt debatt i Sverige. Også svenske Expressen tok i går saken opp til diskusjon og avstemming. 

- Praktisk ordning

Rektor Anne Lise Gjul ved Dvergsnes skole vil ikke kommentere Kleppes planer om å ta opp saken i formannskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.