- Skolen tukler med skaperverket

Vidar Kleppe til kamp mot sittetissing. - En menneskerett å ikke måtte sette seg på jentevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) I går ble det kjent at skolegutter på Dvergsnes skole i Kristiansand blir tvunget til å sitte ned når de skal late vannet.

Det synes synes leder for partiet Demokratene, Vidar Kleppe, er så ille at han vil ta det opp på neste formannskapsmøte.

- Menneskerett

- Når guttene ikke skal få lov til å tisse på den naturlige måten, slik gutter har gjort i generasjoner, er det å tukle med skaperverket. Det er en menneskerett å ikke måtte sette seg ned på jentevis, sier Kleppe til Dagbladet i dag.

«HJELP! Vi vasker mye tiss rundt doene på trinnet og nå begynner vi å bli lei. Snakk om dette hjemme, og guttene SKAL sitte og tisse på skolen. Tusen takk!» skriver kontaktlærerne på Dvergsnes skole på elevenes ukeplan.

Det har stormet i doskålen etter at Fædrelandsvennen tok opp saken i går. Tissedebatten sto høyt på avisas nettsider i går ettermiddag.

Det stående tisseforbudet har også skapt debatt i Sverige. Også svenske Expressen tok i går saken opp til diskusjon og avstemming. 

- Praktisk ordning

Rektor Anne Lise Gjul ved Dvergsnes skole vil ikke kommentere Kleppes planer om å ta opp saken i formannskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer