Skolenettsted kobler Frp til Hitler

Skoleportalen aldrimer22juli.no trakk Frps historie tilbake til fascismen. Nå er innholdet slettet. - Vi beklager selvsagt, sier Antirasistisk senter, som står bak portalen.

FRP OG FASCISMEN: Siv Jensens parti blir sammenlignet med fascistiske partier av en undervisningsportal med støtte fra Utdanningsdirektoratet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FRP OG FASCISMEN: Siv Jensens parti blir sammenlignet med fascistiske partier av en undervisningsportal med støtte fra Utdanningsdirektoratet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På nettsidene til aldrimer22juli.no blir Frp omtalt som et parti med fascistiske røtter.

«Det norske Fremskrittspartiet har slektskap til de nordiske fascistoide partiene, og har fascistiske trekk, men kan ikke regnes som et fascistisk parti. Blant annet mangler partiet for eksempel de sterke nasjonalistiske og autoritære trekkene», står det på sidene.

Et bilde av Hitler

Omtalen står like under et bilde av Hitler og Mussolini. Portalen fortsetter sin omtale av fascisme slik:

«Fascistisk ideologi står sterkere i Europa enn noen gang tidligere. I land etter land kommer fascistiske partier, eller partier som ser ut til å ha nært slektskap til fascistisk ideologi, til makten. Det er mange som mener at det svenske partiet Sverigedemokratene er et fascistisk parti».

Aldrimer22juli.no har fått økonomisk støtte fra Utdanningsdirektoratet, og drives av Antirasistisk senter. Nettsiden skal være en undervisningsportal for barn på alderstrinnene 8.til 10. klasse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer