Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skolens juletre sagd ned for fjerde året på rad

- Elevene opplever det som forferdelig, ondskapsfullt og krenkende.

TOK OGSÅ DET LILLE TREET: Siden noen har hogget ned Lysejordet skoles juletre både i fjor, i forfjor og året før der, bestemte skoleledelsen seg i år for å satse på at et veldig lite juletre ville få bli stående hele desember. Det fikk det ikke.  Foto: Lysejordet skole
TOK OGSÅ DET LILLE TREET: Siden noen har hogget ned Lysejordet skoles juletre både i fjor, i forfjor og året før der, bestemte skoleledelsen seg i år for å satse på at et veldig lite juletre ville få bli stående hele desember. Det fikk det ikke.  Foto: Lysejordet skole Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For fjerde året på rad har Lysejordet skole i Oslo opplevd at noen har sagd ned skolens juletre, og nå har skoleledelsen fått nok.

- Nå er det 4. året på rad at dette skjer, og ja, vi blir både sinte og lei oss, skriver ledelsen på skolens nettsider.

- Mest av alt blir vi maktesløse fordi vi ser hvor mye dette treet betyr for de 560 elevene som går på Lysejordet, som er stolte av skolen og juletreet sitt, og som blir skremte av at noen kan gjøre en slik aggressiv handling mot dem med fullt overlegg. Julen betyr så mye for dem, fortsetter skoleledelsen.

Rektor Ellen Bergsland forteller at de etter foregående tre år med juletre-vandalisme i år var usikre på om de skulle sette opp et tre.

- Elevene har opplevd det som forferdelig, ondskapsfullt og krenkende de tidligere gangene treet har blitt sagd ned, så vi lurte på om vi skulle orke å risikere dette enda en gang. Vi kom fram til at vi ville forsøke å sette opp et tre også i år, men valgte i motsetning til før et veldig lite et.

Det lille treet ble satt opp i skolegården onsdag denne uka. Allerede natt til torsdag hadde noen sagd det ned igjen.

- Vi forstår ikke hensikten. Det er jo ikke noe humor i dette, sier Bergsland.

Hvem som står bak ugjerningen aner ikke rektoren, men hun oppfordrer både de som måtte vite noe - og de ansvarlige selv - om å melde seg.

- Vi er ikke opptatt av straff. Men vi ønsker at dem som har gjort dette, skal få en sjanse til å gjøre dette godt igjen, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!