Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skoleoppgave i Sør-Afrika: - dramatiser en voldtekt av en baby, med et brød og en kost

Dagen etter ble en seks uker gammel baby voldtatt.

 PROTEST:  Her protesterer flere sørafrikanere. Mange ønsker at voldtekter skal gi livsvarig tid i fengsel. Foto: AFP.
PROTEST: Her protesterer flere sørafrikanere. Mange ønsker at voldtekter skal gi livsvarig tid i fengsel. Foto: AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sør-Afrika er i verdenstoppen hva gjelder voldtekstilfeller. I et forsøk på å få disse tallene ned, lanserte landets omstridte president Jacob Zuma mandag denne uka en landsomfattende markering mot voldtekt og vold mot kvinner.

Det ser ikke ut å ha hjulpet stort, ifølge flere store sørafrikanske mediehus og deres overskrifter denne uka.

Ved en skole i landet ble det onsdag gitt ut en skoleoppgave som har skapt sterke reaksjoner blant befolkninga. Som en avsluttende eksamenstest fikk en skoleklasse i oppgave å dramatisere en voldtekt. Hjelpemidlene de fikk til rådighet var en kost og et brød.

Dette har skapt sterke reaksjoner i landet.

Babyvoldtekt Men raseriet som var rettet mot skolen varte ikke lenge, fordi like etter dette merkverdige skole-skuespillet var over - skjedde det en grufull hendelse et annet sted i landet som skapte enda større sjokkbølger.

 OPPHETET:  Demonstrasjonene eskalerte da fem personer ble arrestert at to personer ble funnet voldtatt og drept i forrige uke. Foto: AFP.
OPPHETET: Demonstrasjonene eskalerte da fem personer ble arrestert at to personer ble funnet voldtatt og drept i forrige uke. Foto: AFP. Vis mer

En seks uker gammel baby skal angivelig ha blitt voldtatt av sin 24 år gamle onkel. Onkelen ble arrestert av politiet, da babyen ble funnet gråtende i et skur etter at den ble bortført da mora så på tv i rommet ved siden av.

- Babyen gråt. Det var mye blod og babyen lå naken på senga, sier en slektning som var på stedet da det skjedde, skriver flere afrikanske medier.

Onkelen ble nesten drept da befolkningen i landsbyen fant ut at det var 24-åringen som trolig hadde stått bak voldtekten, men slektningene hans kom til unnsetning og reddet mannen som deretter ble arrestert.

- Syk av dette Arno Lamoer er politisjef for en av de største provinsene i Sør-Afrika. Han forteller at han er veldig lei av problemet.

- Hvis menn ikke stå opp mot problemet, vil ingenting forandre seg. Jeg ønsker ikke å snakke om seks uker gamle babyen. Dette er helt uakseptabelt, sier han til Eye Witness News.

 ANNEN DEMONSTRASJON:  Dette bildet er også tatt i forrige uke. Det er en annen demonstrasjon enn hva toppbildet i saken gjelder. Her går folket til gatene etter at liket til en toåring og en treåring blir funnet på et offentlig toalett. Foto: AFP.
ANNEN DEMONSTRASJON: Dette bildet er også tatt i forrige uke. Det er en annen demonstrasjon enn hva toppbildet i saken gjelder. Her går folket til gatene etter at liket til en toåring og en treåring blir funnet på et offentlig toalett. Foto: AFP. Vis mer

Den seks uker gamle babyen måtte gjennom omfattende kirurgi på Kimberley Hospital, og tilstanden var kritisk, men den skal nå være stabil, ifølge en talsperson for helsedesenteret i byen.

Det er bare det siste i en lang rekke voldtekter i landet.

Blant annet er en lærer i Soweto siktet for å ha voldtatt en 10 år gammel gutt, og en rådgiver fra den afrikanske nasjonalkongressen er anklaget for å ha voldtatt sin 10 år gamle datter. Disse kriminelle handlingene er begge begått den siste uka.

 KLAR BESKJED:  Mange i Afrika ønsker at voldtekter skal gi livstid i fengsel - i et forsøk på å få ned de høye voldtektstallene i landet. Foto: AFP.
KLAR BESKJED: Mange i Afrika ønsker at voldtekter skal gi livstid i fengsel - i et forsøk på å få ned de høye voldtektstallene i landet. Foto: AFP. Vis mer