Skolepartene ber Isaksen om hjelp

Sonderinger på hemmelig sted i dag.

KUNNSKAPSMINISTER: Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
KUNNSKAPSMINISTER: Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Partene i lærerkonflikten skal være enige om å be regjeringen bidra til å løse konflikten, skriver Kommunal-Rapport.

Saken havner dermed på bordet til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Sentrale kilder sier ifølge Kommunal-Rapport at det ikke er klart hva de vil be regjeringen bidra med, men det skal være bidrag «knyttet til avtalen»

«Sonderinger», ikke forhandlinger De siste dagene har det vært flere møter og samtaler blant forhandlingspartene i lærerstreiken, på ukjent sted. De møtes igjen til «sonderinger» i dag.

- Jeg fikk vite det nå at de skal møtes, men jeg vet ikke hvor det er. Vi har bedt om ikke å bli informert om hvor møtene skal foregår, slik at vi slippe å lyve for pressen på dette spørsmålet, sier pressekontakt i KS Kjell Erik Saure til Dagbladet.

Rikke Bjurstrøm, kommunikasjonssjef i Utdanningsforbundet, sier møtet ikke er hemmelig.

- Men de ønsker ikke et stort oppbud av pressefolk, sier hun til Dagbladet.

Håp om løsning Ifølge NRK skal partene møtes i 13-tida i dag. Det er ikke snakk om forhandlinger.

- Det er helt uklart hvor lenge de skal snakke, sier Bjurstrøm.

Noen av partene har snakket sammen siden KS-styret i går forklarer at lærernes arbeidsgiver vil komme med nye forslag til avtaler om lønn og arbeidstid, for å få enighet og slutt på storstreiken, skriver NRK.

Kilder tett på forhandlingene sier til Dagbladet at det er håp om å finne en løsning, men at det ikke er et godt tegn at det er snakk om sonderinger, ikke forhandlinger. Lærerne ønsker ikke å starte forhandlinger før KS frafaller kravet om økt tilstedeværelse. Det er også sterk motstand mot deler av ordlyden i forslaget til avtalen, og lærerne frykter de skal bli nedlesset med oppgaver som vil fjerne dem fra elevene.

Rammer de yngste I dag la i overkant av 2200 nye lærere ned arbeidet. Nytt er det at de minste elevene ikke lenge er forskånet fra arbeidskonflikten.

Det finnes ingen samlet oversikt over hvordan elever på hver enkelt skole skal forholde seg, men foreldre og foresatte oppfordres til å sjekke skolens eller kommunens nettsider eller ta direkte kontakt med skoleledelsen.

Til sammen vil rundt 7700 lærere være i streik nå.

Dagbladet kommer med mer.