- Skoler angrepet med nervegass

45 barn til sykehus i Tsjetsjenia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Myndighetene har stengt skoler i hele Tsjetsjenia etter at over seksti mennesker i Shelkovsky-regionen, de fleste av dem barn, har blitt forgiftet de siste dagene.

Ifølge myndighetene i Tsjetsjenia vil skolene i hele landet holdes stengt mens man forsøker å finne ut av årsaken.

En talsmann for medisinske myndigheter i Tsjetsjenia sier til AP at de ennå ikke har funnet en klar årsak, men at de tror det dreier seg om en nervegass.

Flere titalls skoleelever fra Shelkovsky-regionen er sendt til sykehus med pusteproblemer og kraftig hodepine, og det er ventet at antallet syke vil øke.

Separatister har gjennomført en rekke terror-aksjoner i Tsjetsjenia og deler av Russland det siste tiåret, blant dem angrepet på en skole i Beslan i 2004.

Statsadvokaten i Tsjetsjenia, Valery Kuznetsov sier til ITAR-Tass at det foreløpig er for tidlig å snakke om en terror-handling, men han sier samtidig at alle muligheter undersøkes.

JUL TROSS ALT Lyspunkter i Tsjetsjenias hovedstad Grozny på tross av nye gasstrusler mot skolene:julenissen på plass i gatene. FOTO: Scanpix - Reuters
JUL TROSS ALT Lyspunkter i Tsjetsjenias hovedstad Grozny på tross av nye gasstrusler mot skolene:julenissen på plass i gatene. FOTO: Scanpix - Reuters Vis mer