Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skoler og sykehus rammet i Irak

New York (NTB-Reuters): De britisk-amerikanske angrepene mot Irak ødela en landbruksskole, skadet flere andre skoler og sykehus og slo ut vannforsyningen for 300.000 mennesker i Bagdad, ifølge en foreløpig rapport fra FN-organer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oversikten fra FNs barnefond Unicef og FNs matvareprogram WFP konsentrerer seg særlig om bombetoktenes virkninger på helse- og utdanningsinstitusjoner. Det er den første skaderapporten fra FN-organer i Irak.

WFP rapporterer at en rakett ødela et stort matvarelager fylt med 2.600 tonn ris nord for Bagdad. Ifølge Unicef ble tre sykehus i hovedstaden skadet i angrepene. Deler av helsedepartementet ble også ødelagt.

Vannforsyningssystemet i en forstad til Bagdad ble rammet av en fulltreffer, slik at 300.000 mennesker ble uten ferskvann. Unicef har bedt sikkerhetsrådets sanksjonskomite om å godkjenne umiddelbar import av vannrensingsutstyr, fordi hovedstaden mangler rent vann.

I byen Basra har ti skoler blitt skadet i angrepene, og i byen Kirkuk i nord ble en landbruksskole lagt flat etter en fulltreffer, opplyser Unicef.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!