Skoler og universiteter stengt i Tunisia

Myndighetene i Tunisia stengte i går alle landets skoler og universiteter for å stanse opptøyene, som til nå kan ha kostet 50 menneskeliv.

OPPTØYER:  Opptøyene i Tunisia kan ha kostet 50 mennesker livet til nå. Her fra stedet der demonstranter og politi braket sammen i går i byen Sidi Bou Zid.  
Foto: REUTERS/Scanpix
OPPTØYER: Opptøyene i Tunisia kan ha kostet 50 mennesker livet til nå. Her fra stedet der demonstranter og politi braket sammen i går i byen Sidi Bou Zid. Foto: REUTERS/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

President Zine el-Abidine Ben Ali forsøkte gjennom fjernsyn mandag kveld å dempe de verste opptøyene i hans 24 år som statssjef. Men han ble bare møtt av enda mer uro tirdag, framfor alt midt i landet.

Undervisningsdepartementet stengte tirsdag alle landets undervisningssteder, skoler som universiteter. Studentene har, sammen med arbedsløse unge, stått i fremste rekke under protestene mot arbeidsledighet og høye priser.

Hæren har fra mandag tatt oppstilling flere steder «for å verne infrastruktur», heter det fra regjeringstalsmann Samir Laabidi. De har omringet noen bygninger og strategiske anlegg med piggtråd, ifølge øyenvitner, men de deltar ikke i undertrykkelsen, som overlates til politiet og gendarmeriet.

Moncef Marzouki, en opposisjonell som bor i Paris, sier forsvarssjefen har fått sparken av president Ben Ali fordi han sa ifra om at han ikke kom til å gi ordre om å skyte på en folkemasse. Dette er ikke offisielt bekreftet.

Antallet drepte har nå kommet opp i minst 35, ifølge Souhayr Belhassen, president i menneskerettighetsorganisasjonen FIDH.

- Men det virkelige tallet er viktigere. Det ligger rundt femti, men det er et anslag, uttaler hun til avisa Le Monde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer