Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skolerute for 17. mai-tog i Bergen endres på grunn av terrorfrykt

Årsaken er PSTs trusselvurdering.

ENDRER RUTE: Kaland skole i Bergen må ta en annen rute enn normalt denne nasjonaldagen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ENDRER RUTE: Kaland skole i Bergen må ta en annen rute enn normalt denne nasjonaldagen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet nekter barnetoget fra Kaland skole i Bergen å gå den tradisjonelle ruta på E39 på 17. mai. Årsaken er PSTs trusselvurdering.

- Nå har vi kommet i en situasjon der vi må omdisponere mannskapene vi har tilgjengelig 17. mai, sier stasjonssjef Bård-Tore Norheim ved Bergen sør politistasjon til NRK.

Grunnen til at politiet omdisponerer, er trusselvurderingen fra PST, som innebærer at politiet må ha større mannskaper til stede, blant annet i Bergen sentrum.

- Det går ut over oss som har et mindre tog på Kaland. Når politiet ikke kan stenge E39, som er vår trasé, blir 17. mai-toget vårt amputert, sier leder for 17. mai-komiteen, Bodhild Fjelltveit.

(©NTB)