Skolesekk utløste terroralarm på Haugesund flyplass

Flyplassen er nå gjenåpnet etter at bombeeksperter har gjennomsøkt skolesekken som tilhørte et barn.

FLYPLASS GJENÅPNET: Haugesund lufthavn har vært stengt fra morgentimene i dag og fram til kloken 14.24 på grunn av funn av en sekk som skapte bekymdring. Foto: Tor Andre Johannessen
FLYPLASS GJENÅPNET: Haugesund lufthavn har vært stengt fra morgentimene i dag og fram til kloken 14.24 på grunn av funn av en sekk som skapte bekymdring. Foto: Tor Andre JohannessenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En skolesekk med tegnesaker og papirer utløste terroralarm og har stengt Haugesund lufthavn helt fram til klokken 14.24 i dag.

Bombeeksperter ble sendt fra Oslo i morgentimene i dag, og like før klokken halv tre avklarte de at sekken ikke inneholdt eksplosiver. Flyplassen er nå gjenåpnet og flytrafikken kan komme i gang igjen.

Skolesekken ble funnet på handikap-toalettet på flyplassen fredag kveld.

- Personalet på flyplassen fant sekken på toalettet etter at alarmen på toalettet var blitt løst ut fredag kveld. Vedkommende som hadde utløst alarmen på handikap-toalettet, hadde da forlatt stedet.

- Dette førte til at personalet mistenkte at sekken kunne ha farlig innhold, sier operasjonsleder Trond Friberg til Dagbladet.

Etter at bombeeksperter har gått igjennom sekken, viste det seg at den kun inneholdt noen papirer, noen tegnesaker og en lommebok.

- I det vi skulle til å ringe vedkommende som eier lommeboken, ringte moren til sekkens eier for å melde fra at det kunne være de som hadde forårsaket aksjonen, sier stabssjef Edgar Mannes i Haugland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.