Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skolesjef vil nekte lærere å drikke utepils

Lærerne mener det er et urimelig krav. Hva mener du?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rett før skolestart holdt skolesjef Einar Muren et foredrag for de fleste lærerne ansatt i Ørsta kommune. Det som kom frem under møtet har i etterkant skapt kraftig debatt i Vestlandskommunen, skriver Sunnmørsposten.

Da skolesjefen kom frem til avsnittet om «Den tydelige læreren» snakket Muren om lærernes forhold til alkohol. Blant annet mente skolesjefen at det ikke sømmer seg for lærere ansatt i kommunen å drikke utepils i Ørsta sentrum.

- Det er viktig at lærerne tenker over også hvilket forhold de har til alkohol. I den sammenheng reflekterte jeg over utepils som et eksempel, sier Muren til avisa.

Han ønsker ikke å gå nærmere inn på det som ble sagt. I stedet retter han søkelyset mot lærernes reaksjoner på hans utspill.

- Vi må ha et alvorlig problem med enkelte av våre ansatte dersom det eneste de fokuserer på er om de har lov å ta seg en utepils eller ikke.

Nå reagerer lærerne på skolesjefens innblanding i det de regner som sitt privatliv.

- Også lærere må ha lov til å være privatpersoner. Vi kan ikke være på jobb 24 timer i døgnet, sier hovedtillitsvalgt Monica Stokkan ved Ørsta ungdomsskole til Sunnmørsposten.

Hun forteller at mange har fortvilt over skolesjefens klønete uttalelse og mener han stiller urimelige krav til dem.

FORBILDE ELLER PRIVATPERSONER?: Skolesjefen i Ørsta mener lærerne må være bevisst sin rolle som forbilde, og at det å ta seg utepils i Ørsta sentrum ikke sømmer seg. Lærerne mener de må få være privatpersoner. Foto: Nina Ruud/Dagbladet
FORBILDE ELLER PRIVATPERSONER?: Skolesjefen i Ørsta mener lærerne må være bevisst sin rolle som forbilde, og at det å ta seg utepils i Ørsta sentrum ikke sømmer seg. Lærerne mener de må få være privatpersoner. Foto: Nina Ruud/Dagbladet Vis mer

- Han kan ikke kreve at en lærer ikke kan kose seg med en utepils, sier Stokkan til avisen.

Hun får støtte fra Lars Kåre Kile, som er hovedtillitsvalgt for alle lærerne i Ørsta. Han er enig med skolesjefen i at lærerne må være bevisst på at de er et forbilde for barn og unge, men han kan ikke se at hensynet til dette kolliderer med ønsket om å kose seg med en utepils.

image: Skolesjef vil nekte lærere  å drikke utepils
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media