Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skoleskyting i Texas: Flere drept

Skytteren skal være pågrepet.

SKOLESKYTING: Elever ved Santa Fe High School i Texas blir evakuert etter at det er blitt avfyrt skudd. Vide: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Eksplosiver har blitt funnet på skolen og utenfor skoleområdet. Politiet er i ferd med å undersøke disse.

En skyteepisode har funnet sted ved en videregående skole i Santa Fe, Texas. Tidlig fredag morgen lokal tid bekreftet Santa Fe skoledistrikt dette på sin Facebook-side.

Flere drept
Tidligere på morgenen fortalte sheriff Ed Gonzalez at mellom åtte og ti personer hadde blitt drept i skoleskytingen. Klokka ett lokal tid bekrefter guvernør Greg Abbott under en pressekonferanse at ti personer har blitt drept og at ti personer er skadet.

Mesteparten av ofrene skal være elever.

Det lokale sheriffkontoret bekrefter også at en mistenkt er i varetekt og at en person som skal være interessant for etterforskningen er arrestert. Begge skal være elever, skriver nyhetsbyrået AP.

Tungt bevæpnet
Den mistenkte skytteren er identifisert.

Houston Chronicle skriver at skytteren skal være en mann, og viser til en ikke navngitt politikilde.

Avisa skriver at skytteren skal ha vært bevæpnet med en rifle, et håndvåpen, en hagle og rørbomber.

Guvernør Abbott forteller at den mistenkte skytteren hadde tatt haglen og håndvåpenet fra sin far, som lovlig eide disse våpnene. Han har ingen informasjon om faren var klar over dette eller ikke.

Funn av mulige eksplosiver
TV-bilder viser at store mengder politi, ambulansefolk og brannfolk har rykket ut og tatt oppstilling utenfor skolen. Politiet vil fortsette å arbeide med å sikre og gjennomsøke bygningen for å frigjøre og flytte elever til et annet sted. Alle andre - skoler i distriktet følger timeplanen sin som normalt.

Eksplosiver har blitt funnet på skolen og utenfor skoleområdet. Skolen har blitt evakuert og politiet er i ferd mer å undersøke disse. Dette bekrefter Santa Fe skoledistrikt på Twitter.

Politiet har også slått til ved en bolig i nærområdet, og har bedt media om å holde avstand. De mistenker at det kan være eksplosiver i boligen, ifølge ABC57. Det er ikke kjent om dette er relatert til skytingen.

SKOLESKYTING: En skyteepisode har funnet sted ved en videregående skole i Santa Fe, Texas. Det lokale sheriffkontoret bekrefter at en mistenkt er i varetekt og at en person av interesse er arrestert. Video: CNN Vis mer

Åpnet ild i kunstklasse
En av elevene ved skolen forteller til TV-kanalen ABC13 at rundt klokka 07:45 gikk brannalarmen av. Flere flyktet ut av skoleområdet i panikk etter at en elev skal ha utløst brannalarmen etter å ha hørt det første skuddet.

Rundt en time seinere var mistenkte skytteren pågrepet og fjernet fra skolen. Dette bekreftet assisterende rektor ved skolen, Cris Richardson.

Ifølge vitner skal en mann bevæpnet med hagle ha gått inn i en kunstklasse og skutt ei jente.

- Det var en eller annen som kom inn med ei hagle og begynte å skyte, og ei jente ble skutt i foten, sa et øyenvitne til kanalen.

Et annet vitne sier til Houston Chronicle at hun hørte minst fem skudd nær klasserommet.

- Du kunne kjenne kruttlukta fra våpenet. Vi var alle redde, for dette var rett ved oss, sier 14-årige Junior Liberty Wheeler til avisen.

AKTIV SKYTTER: Nødetatene er på stedet etter at en skoleskyting fant sted på en videregående skole i Santa Fe. Foto: KTRK-TV ABC13 via AP
AKTIV SKYTTER: Nødetatene er på stedet etter at en skoleskyting fant sted på en videregående skole i Santa Fe. Foto: KTRK-TV ABC13 via AP Vis mer

- Hjertesorg
Ifølge CNN er dette den 22. skoleskytingen i USA i 2018, i tillegg til å være den tredje skoleskytingen på åtte dager.

- Dessverre må jeg begynne med å uttrykke vår hjertesorg over den dødelige skytingen på Santa Fe High School i Texas, sier Trump under en pressekonferanse i Det hvite hus.

- Dette har pågått for lenge i vårt land. For mange år, for mange tiår nå, sier han.

«Til elevene, familiene, lærere ved Santa Fe High School, alle berørte og hele samfunnet. Vi er med dere, dere er i våre bønner, dere er i bønnene til hele det amerikanske folk», skriver visepresident Mike Pence på Twitter.

Saken oppdateres.

SKOLESKYTING: Ifølge CNN er skytingen ved den videregående skolen i Sante Fe, Texas den 22. skoleskytingen i USA i 2018, i tillegg til å være den tredje skoleskytingen på åtte dager. Video: CNN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media