Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skoleskytter drepte egne klassekamerater

Politiet gikk ut navnene.

NI DREPT: 26-åringen som drepte ni personer på Umpqua Community College torsdag, skal selv ha vært student på høyskolen. Foto: 
AP Photo/Rich Pedroncelli
NI DREPT: 26-åringen som drepte ni personer på Umpqua Community College torsdag, skal selv ha vært student på høyskolen. Foto: AP Photo/Rich Pedroncelli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

26-åringen som drepte ni personer på Umpqua Community College torsdag, skal selv ha vært student på høyskolen.

Den lokale nyhetskanalen KOIN melder at gjerningsmannen, Chris Harper Mercer, selv gikk i skriveklassen hvor skytingen startet.

26-åringen hadde med seg tre pistoler, et gevær og fem ekstra magasin inn på skolen under skyteepisoden, som endte med at han selv ble drept av politiet.

Fredag kveld gikk politiet ut med navnene på ofrene. Fem av dem er kvinner og fire av dem er menn, og alderen spenner seg fra 18 til 67 år. Den 67 år gamle læreren Larry Levine, som underviste i kreativ skriving, er blant de drepte.

En av de overlevende, 18 år gamle Kortney Moore, som var til stede i klasserommet, har tidligere fortalt om den grufulle episoden til lokalavisen News Review. Ifølge Moore hadde de undervisning da et skudd gikk gjennom vinduet og traff læreren i hodet. Hun forteller at gjerningsmannen ba alle om å legge seg ned på gulvet. Deretter ba han dem om å reise seg og fortelle hvilken religion de tilhørte, før han fortsatte skytingen.

Politiet sier at de fortsatt arbeider med å finne ut hvilke motiver som lå bak skytingen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!