Skoleskytteren i Canada skal ha skutt sine egne brødre

Minst fire personer døde etter skoleskyting i Canada.

- SKJØT SLEKTNINGER: To av de døde etter fredagens skyteepisode i Saskatchewan i Canada var i slekt med drapsmannen, ifølge Saskatoon StarPhoenex. Foto: Joshua Mercredi / The Canadian Press / AP / NTB Scanpix
- SKJØT SLEKTNINGER: To av de døde etter fredagens skyteepisode i Saskatchewan i Canada var i slekt med drapsmannen, ifølge Saskatoon StarPhoenex. Foto: Joshua Mercredi / The Canadian Press / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minst fire personer mistet livet og to personer ble kritisk skadet da en mann åpnet ild på en skole i provinsen Saskatchewan i Canada fredag kveld norsk tid.

To av de drepte skal være gjerningsmannens brødre, skriver avisa National Post.

De to skal ha blitt skutt i familiens hjem.

Et tredje offer er identifisert som en 23 år gammel lærer ved skolen. I sosiale medier beskrives hun som en person som var vakker på både innsiden og utsiden og som alltid smilte.

Statsminister Justin Trudeau sa under en pressekonferanse fredag at fem personer var døde etter skytingen, men tallet ble seinere nedjustert til fire.

- Fortalte om skytingen i sosiale medier Avisa Saskatoon StarPhoenix skriver at gjerningsmannen fortalte om skytingen i sosiale medier.

- Drepte nettopp to personer. I ferd med å skyte på skolen, skal han ha skrevet.

- Hvorfor? svarte en venn ifølge avisa, som har sett en screenshot av samtalen. 

Det var rundt klokka ett lokal tid (20.00 norsk tid, journ.anm.) at politiet mottok en melding om skytingen.

Klokka 13.47 ble en mann arrestert utenfor skolen og et våpen beslaglagt. 

Verste skoleskyting på 27 år La Loche Community School har elever fra barnehagealder til tolvteklasse. Totalt er det rundt 900 elever på skolen, fordelt på to bygninger. Skytingen skal ha funnet sted i bygningen som huser de eldste elevene.

En student ved skolen sier til CBC News at han hørte flere skudd.

- Jeg løp ut av skolen. Det var masse roping og jeg hørte seks sju skudd før jeg kom meg ut, forteller Noel Desjarlais-Thomas (16).

Det skal være den verste skoleskytingen i Canada siden 14 personer ble drept på Montreal's Ecole Polytechnique i 1989.  

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer