- Skoleskytteren inviterte ofrene med tekstmelding

15-åring skjøt fem venner i skolekantine i Washington.

SKJØT: Jaylen Fryberg (15) skjøt fredag fem klassekamerater i kantina på en skole i den amerikanske delstaten Washington. Her er han avbildet på skoleballet ei uke tidligere. Foto: AP Photo/Jim McGauhey
SKJØT: Jaylen Fryberg (15) skjøt fredag fem klassekamerater i kantina på en skole i den amerikanske delstaten Washington. Her er han avbildet på skoleballet ei uke tidligere. Foto: AP Photo/Jim McGauhey Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): 15-åringen Jaylen Fryberg skjøt fredag fem venner i kantina på Marysville Pilchuck High School nær Seattle. To av dem ble drept, og Fryberg tok også sitt eget liv.

Nå jakter politiet på motivet, og har derfor blant annet gått igjennom tekstmeldinger 15-åringen sendte før skytingen.

. Jeg vet ikke om vi vil klare å finne ut hvorfor dette skjedde. Men vi vet at skytteren avtalte å møte vennene sine ved lunsjbordet. Så vidt vi kan forstå har han gjort dette ved å sende dem en tekstmelding, sier Sheriff i Snohomish County, Ty Trenary, ifølge NBC News.

Fortsatt kritisk Zoe Galasso (14) døde momentant, mens Gia Soriano (14) døde på sykehuset søndag kveld. Tilstanden er fortsatt kritisk for to av de andre ofrene, mens tilstanden er stabil for det siste offeret.

- Den eneste planleggingen av hendelsen som etterforskerne har klart å få bekreftet, er at Fryberg avtalte å møte vennene til lunsj i kantina. Et vitne bekrefter at de fem ofrene satt ved bordet da gjerningsmannen begynte å skyte ofrene før han snudde våpenet mot seg selv, skriver politiet i en uttalelse, ifølge ABC News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer