- Skoleskytteren inviterte ofrene med tekstmelding

15-åring skjøt fem venner i skolekantine i Washington.

SKJØT: Jaylen Fryberg (15) skjøt fredag fem klassekamerater i kantina på en skole i den amerikanske delstaten Washington. Her er han avbildet på skoleballet ei uke tidligere. Foto: AP Photo/Jim McGauhey
SKJØT: Jaylen Fryberg (15) skjøt fredag fem klassekamerater i kantina på en skole i den amerikanske delstaten Washington. Her er han avbildet på skoleballet ei uke tidligere. Foto: AP Photo/Jim McGauheyVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): 15-åringen Jaylen Fryberg skjøt fredag fem venner i kantina på Marysville Pilchuck High School nær Seattle. To av dem ble drept, og Fryberg tok også sitt eget liv.

Nå jakter politiet på motivet, og har derfor blant annet gått igjennom tekstmeldinger 15-åringen sendte før skytingen.

. Jeg vet ikke om vi vil klare å finne ut hvorfor dette skjedde. Men vi vet at skytteren avtalte å møte vennene sine ved lunsjbordet. Så vidt vi kan forstå har han gjort dette ved å sende dem en tekstmelding, sier Sheriff i Snohomish County, Ty Trenary, ifølge NBC News.

Fortsatt kritisk Zoe Galasso (14) døde momentant, mens Gia Soriano (14) døde på sykehuset søndag kveld. Tilstanden er fortsatt kritisk for to av de andre ofrene, mens tilstanden er stabil for det siste offeret.

- Den eneste planleggingen av hendelsen som etterforskerne har klart å få bekreftet, er at Fryberg avtalte å møte vennene til lunsj i kantina. Et vitne bekrefter at de fem ofrene satt ved bordet da gjerningsmannen begynte å skyte ofrene før han snudde våpenet mot seg selv, skriver politiet i en uttalelse, ifølge ABC News.

Våpenet 15-åringen brukte, skal ha blitt kjøpt lovlig og vært registert som tilhørende et avhans familiemedlemmer.

- Vi etterforsker fortsatt hvordan skytteren fikk tak i våpenet før hendelsen fredag, opplyser politiet.

- Populær i klassen To av ofrene til Fryberg er også fetterne hans.

Foreløpig framstår bakgrunnen for skytingen fortsatt som et mysterium. 15-åringen, som spilte på skolelaget i amerikansk fotball, var populær blant klassekameratene. Bare ei uke før skytinga ble han valgt til prins på skoleballet.

Venner forteller at han virket blid, men at han også var fortvilet over forholdet til ei jente. På Twitter skal han den siste tida ha kommet med en rekke uklare, men sinte kommentarer.

I SORG: Elever ved Marysville High School utenfor Seattle er i sjokk og sorg etter skytingen fredag. Foto: David Ryder/Getty Images/AFP
I SORG: Elever ved Marysville High School utenfor Seattle er i sjokk og sorg etter skytingen fredag. Foto: David Ryder/Getty Images/AFP Vis mer