Skoletaper fikk 50.000 kroner i erstatning

Gjennom Landsforeningen Rettferd for Taperne er en 35 år gammel mann fra Bergen gitt billighetserstatning på 50.000 kroner for ødelagt skolegang og feilbehandling fra kommunens side.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens Billighetserstatningsutvalg sier i sin vurdering av saken at Bergen kommune sviktet skoleeleven Roar Vatle. Kommunen kunne ikke påvise at det var gitt hjelp før han begynte på spesialskole for evneveike i 1973.

- Det ble etter vår vurdering vist en påfallende passivitet lokalt ut fra de opplysninger skolesystemet satt inne med fra september 1970 da søkeren begynte i 1. klasse, uttaler utvalget.

Anker kanskje

Rettferd for Taperne hadde søkt om 200.000 kroner i erstatning. Foreningens generalsekretær Ola Ødegaard sier han ennå ikke har avgjort om saken skal ankes inn for Stortinget med sikte på et høyere beløp. Ødegaard mener det er gjort så grove feil i behandlingen av Vatle at erstatningsbeløpet burde vært satt til 100.000 kroner.

- Vi er likevel glade for at Roar Vatle fikk erstatning. Det sier noe vesentlig om hvordan samfunnet sviktet denne gutten, sier Ødegaard.

(NTB)