Skoleutvalg flyttes 144 km. Mener Sanner forsøker å kneble «brysom stemme»

Men statsråden synes ikke at det er så langt fra Bø i Telemark til Oslo.

BØ SKREMMER IKKE SANNER: Jan Tore Sanner (H) mener det er fullt mulig for Foreldreutvalget for grunnskolen (FUG) å drive sin virksomhet fra Bø i Telemark. FUG er absolutt ikke enig med kunnskapsministeren. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BØ SKREMMER IKKE SANNER: Jan Tore Sanner (H) mener det er fullt mulig for Foreldreutvalget for grunnskolen (FUG) å drive sin virksomhet fra Bø i Telemark. FUG er absolutt ikke enig med kunnskapsministeren. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Sanner forsøker å kneble oss. Han vil bli kvitt en brysom stemme i debatten rundt utviklingen av norsk skole. Dette er en videre nedbygging av utvalgets slagkraft, sier Gunn Iren Müller.

Hun fortviler fordi kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) med tvang flytter Foreldreutvalget for grunnskolen (FUG) fra Oslo til Bø i Telemark.

Müller leder utvalget og sier Sanner bruker flyttingen som et skalkeskjul.

- Jeg kan ikke se noen annen grunn til at FUG skal flyttes til Telemark enn at det skal svekke oss og arbeidet vi gjør, sier hun til Dagbladet.

Bom med Bø

Müller og de andre tillitsvalgte i FUG har verv i organisasjonen og full jobb på siden. Det er FUGs sekretariat, ti lønnede personer, som Sanner vil flytte til Telemark.

- Jeg bor tilfeldigvis i Telemark selv, jeg kjenner godt til Bø, og jeg vet at det ikke er noe miljø for FUG der. Når makta ligger i Oslo er det naturlig at vi som driver med påvirkning og lobbyvirksomhet også holder til i Oslo, sier hun.

FUG avgir høringer til norske myndigheter om skolepolitiske saker. Organisasjonen formidler også sine meninger og synspunkter på viktige skolesaker gjennom kronikker, leserinnlegg og brev til politikere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer