- Skoleveskene våre koster 60 kroner

På Foss vgs fant Dagbladet vesker fra 60 til 6000 kroner

BÆRENETT : Anniken Høeg Haøvorsen (17), Anna With (17), Tora Dahl (18) og Håkon Blystad (17) har skolebager til 60 kroner, bortsett fra Tora Dahl som har en Fjällreven-sekk til 700 kroner. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BÆRENETT : Anniken Høeg Haøvorsen (17), Anna With (17), Tora Dahl (18) og Håkon Blystad (17) har skolebager til 60 kroner, bortsett fra Tora Dahl som har en Fjällreven-sekk til 700 kroner. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går uttalte Kristin Oudmayer at hun blir sint på foreldrene når elever har skolevesker som koster opptil 9000 kroner.

Dagbladet har snakket med elever ved Foss videregående skole om prisen på skolevesker, og hvor mye penger de selv bruker på klær og vesker.

Mulberry til 6000 kroner

Thea (17) har fått sin Mulberry-veske av i konfirmasjonsgave av foreldrene sine, og anslår at den koster rundt 6000 kroner.

- Jeg kan skjønne at mange opplever press. Samtidig er ikke det noe jeg har opplevd selv, sier hun. Hun legger til at hun ikke går med veska fordi den er dyr, men fordi hun syns den er fin.

- Jeg har også mange vesker som ikke er dyre, sier hun.

Malin Charlotte Mathisen (17) forteller at hun gikk på en skole hvor mange opplevde at det var et press om å ha dyre klær og vesker, og at dette også var noe som ble tatt opp av skolen.

- Jeg er fra Nordstrand, og der var det mange som sa de opplevde at det var mye press, uten at jeg selv opplevde det. Samtidig så har jeg også kjøpt de tingene jeg har fordi jeg syns de er fine, ikke fordi de var dyre, sier Mathisen. Hun har selv en veske fra Jack & Jones til 2500 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer