Skoller brakk beinet

PÅ KRYKKER: Stå-opp-komikeren Eddie Skoller må støtte seg til gips og krykker etter en heltemodig innsats for å redde datteren fra å komme til skade under et ufrivillig hallingkast på dansk maner. Foto: NORDFOTO KØBENHAVN (Dagbladet): Det endte i ren breakdance da Eddie Skoller (52) skulle gå ned ei trapp med lille Ingrid på armen. Plutselig befant far og datter seg i fritt svev - og komikeren brakk beinet samtidig som han greide å skåne lille frøken Kyrkjebø-Skoller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ulykkelige begivenheten fant sted i hagen utenfor Sissel og Eddies hjem nord for København onsdag. Mamma Kyrkjebø hadde reist til USA for å legge musikk på storfilmen om Titanics undergang - og etterlot den 15 måneder gamle datteren i pappas varetekt.

Hjulpet av ekskona

Far og datter tilbrakte ettermiddagen med å trille rundt med en barnevogn. Da Skoller til slutt var trøtt og ville inn, tok han ungen på armen og gikk opp trappa mot huset. Midtveis begynte Ingrid å kreve mer vogn. Eddie ga etter for kravet, og snudde for å gå tilbake. Plutselig gled bena under ham, og de to seilte av sted i en parabolsk bue.

- Jeg tenkte hele tida på at det ikke måtte skje noe med Ingrid. Derfor brakk jeg beinet og fikk skrubbsår på knær og albuer da vi landet. Men Ingrid fikk heldigvis ikke krummet et hår på sitt hode, sier entertaineren.

Barnet ble selvsagt oppskremt og sjokkert over den danske utgaven av et hallingkast, så hun hylte. Skoller selv hadde smerter og en fot som ikke virket, så han måtte ringe etter voksne barn og tidligere koner. Lisbet Lundquist og datteren Marie på 18 rykket ut og tok seg av henholdsvis pasient og lillesøster. Mens ekskona kjørte barnets far på sjukehus, ble den lille passet og trøstet.

Nytt show

Nå er beinet behørlig gipset, og Skoller kan igjen konsentrere seg om forberedelsene til sitt nye show, «Interneddie», som har premiere 12. september. Resultatet av hans lille breakdance har allerede gitt grobunn for lystige bemerkninger fra komiske kolleger:

- Nå er det ikke bare vitsene dine som går på krykker!