Skoløs pave på moské-besøk

Pave Johannes Paul II gikk inn i kirkehistorien i dag. Med hvite tøfler gikk han inn i muslimenes fjerde helligste moské, Umayyade-moskéen i Damaskus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Johannes Paul II er den første romersk-katolske paven som har vært i muslimenes hellige sted, moskéen. Paven fulgte den muslimske tradisjonen og tok av seg skoene før han gikk inn i den teppebelagte moskéen i Syria i dag.

Med de muslimske religiøse overhodene ved sin side stoppet paven ved døperen Johannes' grav. Her ba han kristne og muslimer om å tilgi hverandre for alle de gangene de har krenket hverandre.

Sliten

Paven er på et fire dagers besøk i Syria. Det stramme programmet tar på den 80-årige paven, og ifølge CNN kunne man se at Johannes Paul II var synlig sliten i dag.

Paven startet dagen på byens fotballstadion, hvor 40.000 syrere møtte opp for å få et glimt av det romersk-katolske overhodet.

- Fred være med dere alle, sa den snart 81 år gamle pave Johannes Paul II på arabisk.

Til stor applaus.

- I dette hellige landet må kristne, muslimer og jøder arbeide sammen for at alle mennesker blir respektert og får like rettigheter. Da kan de leve i fred og gjensidig forståelse, fortsatte paven.

Syriske offisielle og talsmenn for Vatikanet beskriver pavens besøk som viktig for relasjonene mellom katolikker og muslimer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer