Skopusser-Lars får avrusning

Den narkomane skopusseren får både penger og plass på institusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen dager i midten av oktober var den narkomane skopusseren Lars Midthun (30) i medienes sentrum. Han pleier å sitte utenfor Karl Johan Hotell i Oslo sentrum og pusse sko for å tjene penger. Så beslagla politiet i Oslo utstyret hans.

Høyesterettsadvokat Paul Røer engasjerte seg i saken og skrev brev til politimesteren i Oslo. Straks var justisministeren selv engasjert i saken og måtte svare på hvorfor politiet tok fra ham levebrøet. Han ble tvunget til å finne ut hva politiet faktisk gjorde, hendelsen var nemlig ikke loggført.

I kjølvannet av dette fikk Lars en rekke små og store pengegaver. Det hjalp ham ikke til å løse sitt rusproblem. Men nå har han endelig fått plass.

- Jeg har fått plass på avrusning. Det er jeg veldig glad for, samtidig som jeg gruer meg enormt. Etterpå skal jeg på et par måneders rehabilitering. Og så er jeg forhåpentlig klar for et annet liv enn det jeg lever nå, sier Lars til Østlendingen.

Lars kommer nemlig opprinnelig fra Elverum. Medieomtale gjorde at hans gamle klassevenner fikk lese om han. De bestemte seg for å forsøke å hjelpe. Nå har de i samarbeid med Paul Røer oppretta en såkalt klientkonto for Lars. Der skal det ligge penger slik at han kan klare seg sjøl når han er ferdig med avrusning.

Initiativtakerne oppfordrer nå sambygdingene til å sette inn penger til Lars. De presiserer at kontoen ikke kan brukes fritt, og at pengene ikke skal gå til å finansiere videre rusmisbruk.

<B>PUSSER:</B> Lars Midthun (30) får plass på institusjon og hjelp til penger. Alt skjer fordi politiet tok fra ham pusseutstyret for en måned siden.