BÆRES UT: Åtteåringen som angivelig ble stukket av skorpionen bæres ut av ferja i Hirtshals, etter at båten på vei til Langesund gjorde vendereis. Gutten skal ha blitt stukket av en skorpion. Foto: Per Frank Paulsen / tv2nord.dk
BÆRES UT: Åtteåringen som angivelig ble stukket av skorpionen bæres ut av ferja i Hirtshals, etter at båten på vei til Langesund gjorde vendereis. Gutten skal ha blitt stukket av en skorpion. Foto: Per Frank Paulsen / tv2nord.dkVis mer

Skorpion skal ha stukket gutt på danskebåten - måtte snu

Mannskaper leter nå etter det eksotiske dyret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På danskebåten som går mellom Hirtshals og Langesund skal en skorpion ha stukket en gutt kort tid etter avreise fra Danmark. Dette medførte at båten måtte snu.

- Vi måtte snu og kjøre tilbake til Hirtshals for å få gutten til legevakta, sier passasjer John Georg Johansen til Dagbladet.

Fjord Line bekrefter hendelsen overfor Dagbladet.

- Vi tror det er en skorpion som har stukket gutten, men det er ikke bekreftet eller avkreftet, sier direktør i Fjord Line Danmark, Gert Balling til Dagbladet.

Gutten som ble stukket skal ha det bra, etter omstendighetene, og er nå fraktet til sykehus i Danmark. 

- Kapteinen sa det gikk bra med han, sier Johansen.

Har stengt av kafeteria Båten er nå på vei tilbake til Langesund, men skorpionen er fortsatt ikke funnet. Kafeterian der gutten skal ha blitt stukket er nå stengt for passasjerer da mannskaper om bord leter etter det eksotiske dyret.

Hvordan skorpionen kom seg løs er ikke kjent, men det spekuleres i at den krøp unna da noen passasjerer skulle vise den fram.

- Kapteinen sa det kanskje var noen som hadde tatt den med seg på båten, og at den kravlet vekk, sier Johansen.

Ifølge bt.dk skal kapteinen ha tatt kontakt med Radio Medical, som er ansvarlige for å sette danske sjøfolk i kontakt med leger, for å finne ut hvordan de skal håndtere saken.

Etter kort korrespondanse skal båten ha snudd slik at gutten kunne bli frakta til sykehus.

- Tror det er en skorpion - Det dreier seg om en åtte år gammel gutt som får et stikk. Noen voksne omkring ham mener de ser et skorpionlignende dyr som løper fra. Vi tar ingen sjanser, og mener at vi enten må rekvirere helikopter eller gå til kai, sier direktør Balling.

Båten var like ved Hirtshals da hendelsen inntraff, og båten valgte å gå til kai. Der ble gutten hentet med ambulanse, og sammen med sin mor ble han sendt til sykehus.

- Han hadde det etter omstendighetene godt, sier Balling til Dagbladet.

Båten er nå på vei til Langesund, en time forsinket. Området der skorpionen ble observert, er stengt av.

- Besetningen er i full gang med å lete i kafeteriaområdet der dette skjedde. Vi jobber også med å få tak i en skadedyrsbekemper i Langesund som kan komme ombord, sier Balling.

Det avstengte området er ved kafeteriaen på dekk sju.

Saken oppdateres.

SKORPION: En skorpion skal ha stukket en gutt om bord på en Fjordline-båt på vei fra Hirtshals i Danmark til Langesund. Et dekk skal nå være stengt i sammenheng med at mannskaper leter etter dyret. Foto: Fjord Line
SKORPION: En skorpion skal ha stukket en gutt om bord på en Fjordline-båt på vei fra Hirtshals i Danmark til Langesund. Et dekk skal nå være stengt i sammenheng med at mannskaper leter etter dyret. Foto: Fjord Line Vis mer