Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skotørker tok fyr midt på natta: - Var omformet til en forkullet plastklump

Familie på fire ble reddet av røykvarslere.

SKOTØRKER-BRANN: En skotørker tok fyr på vaskerommet til en familie i Tønsberg i natt. Familien våknet av røykvarslerne og klarte selv å slokke brannen. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
SKOTØRKER-BRANN: En skotørker tok fyr på vaskerommet til en familie i Tønsberg i natt. Familien våknet av røykvarslerne og klarte selv å slokke brannen. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 01:33 i natt rykket brannmannskapene i Vestfold interkommunale brannvesen ut til en enebolig på Råel i Tønsberg.

Familien på fire hadde selv ringt og varslet brannvesenet, etter at skotørkeren deres av uklare årsaker hadde tatt fyr midt på natta.

Da brannvesenet ankom boligen var brannen allerede slokket.

- Skotørkeren var omformet til en forkullet plastklump under brannteppet. Til tross for at vi kjørte vifter for å ventilere ut røyken, var det så sterk røyklukt i boligen at familien måtte tilbringe resten av natta på hotell, forteller brannmester Rune Loraas.

- Brann på vaskerommet

- Hva skjedde med skotørkeren?

- Jeg vil ikke spekulerer i årsaken til at den tok fyr. Dette var et nytt hus, og det så ikke ut som det skulle være noe feil med den, sier Loraas til Dagbladet.

Han forteller at det var røykvarslerne i huset som gjorde familien oppmerksom på at skotørkeren hadde tatt fyr.

- Beboerne merket ingenting før røykvarslerne peip. Da fant de skotørkeren i brann på vaskerommet, sier Loraas, som også har omtalt hendelsen på brannvesenets Facebook-side.

- Dra ut ledninger

Han berømmer familiens innsats i de kritiske sekundene etter at de ble oppmerksomme på brannen:

- De la et brannteppe over og i tillegg benyttet de et brannslokningsapparat med skum. Deretter lukket de døra til brannrommet og gikk ut av boligen. Forbilledlig innsats, som var nok til å slokke brannen, som kunne ha truet hjemmet og de som var der, sier brannmesteren.

Da brannvesenet ankom huset, var det imidlertid mye røyk i hele boligen.

- Familien hadde evakuert ut. Røykdykkerne gikk umiddelbart inn. De fant en ferdig slukket brann på vaskerommet, takket være innsatsen til beboerne, sier Loraas.

- Har du hørt om andre tilfeller der en skotørker har tatt fyr?

- Generelt bør man være oppmerksom på alle elektriske apparater, og f.eks huske på å dra ut ledningen til kaffetrakteren, tekokeren og mobilladeren når disse ikke er i bruk, svarer Loraas.

TIMELAPS: Skogbrannen like utenfor Portland i USA, «the Eagle Creek Wildfire», har tvunget hundrevis av mennesker til å evakuere. Rundt 500 brannmenn jobber med å slukke brannen. Video: AP. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!