Skotsk bryllup for Charles og Camilla?

LONDON (Dagbladet): Prins Charles har undersøkt mulighetene for å gifte seg med sin kjæreste, Camilla Parker Bowles. Britenes tronarving skal ha satt sine medarbeidere i kontakt med kirken i Skottland. I England er nemlig gjengifte med kirkens velsignelse utelukket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prins Charles har tidligere avvist at han kommer til å gifte seg igjen. Sist uke bekreftet imidlertid en seniormedarbeider ved Buckingham Palace at nettopp dette er den langsiktige planen.

- Det er Charles' intensjon på sikt å vie seg med Camilla, sa vedkommende talsmann. Det skriver den britiske avisa Sunday Times.

- Velkommen

Prinsen av Wales undersøker nå muligheten for at han kan vie seg med sin Camilla Parker Bowles i Skottland. Parker Bowles er i likhet med prinsen fraskilt.

- Prins Charles har blitt fortalt at det ikke vil være noen hindringer for at han kan gifte seg med Camilla i Skottland. De vil begge være hjertelig velkomne, uttaler en kilde som sitter nær dronningens kirkelige representant i Skottland.

Avsløringene kommer i kjølvannet av at prinsen overraskende tok med seg Camilla da han nylig var til stede på den skotske kirkens generalforsamling.

En kilde forteller Sunday Times at private samtaler om temaet ble gjennomført allerede da.

Viet kongelige

Den skotske kirken har tidligere viet fraskilte kongelige. Prinsesse Anne, Charles' søster, giftet seg i 1992 med sin Tim Laurence i kapellet på Balmoral, som er dronningens ferieslott i Skottland.

Om kirken i England skulle modifisere sin oppfatning av gjengifte, ville det likevel by på problemer for den britiske tronarvingen å få velsignelse til nytt ekteskap i England. Det har tidligere kommet fram at prins Charles hadde et svært intimt forhold til Camilla før han skilte seg fra Diana.

Kirken i England vil ikke tillate ekteskap om det kan bevises at en eller begge parter har vært involvert i et tidligere ekteskapsbrudd.

<B>SEKKEPIPE-BRYLLUP?</B> Britiske aviser spekulerer hemningløst om et eventuelt bryllup mellom prins Charles og Camilla Parker-Bowles.