Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skotsk storavis erter Trump: «Historien begynner i en marerittaktig versjon av 2017»

Kaller innsettelsen av Trump for en episode av «The Twilight Zone», og Twitter går amok i skadefryd. 

ERTES: The Sunday Herald i Skottland er ikke redd for å erte på seg Donald Trump, og sammenlikner innsettelsen av den kommende presidenten med en episode av «The Twilight Zone». Foto: REUTERS/Carlos Barria
ERTES: The Sunday Herald i Skottland er ikke redd for å erte på seg Donald Trump, og sammenlikner innsettelsen av den kommende presidenten med en episode av «The Twilight Zone». Foto: REUTERS/Carlos Barria Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I sin omtale av kommende tv-programmer sender den skotske storavisa Sunday Herald et stikk i retning Donald Trump.

Republikaneren innsettes som kjent offisielt som USAs nye president førstkommende fredag, og i Sunday Heralds omtale av neste ukes tv-godbiter omtales direktesendingen av innsettelsesseremonien som en episode av «The Twilight Zone».

«Etter et langt fravær er «The Twilight Zone» tilbake med en av de mest ambisiøse, dyreste og mest kontroversielle sendingene i tv-historien», skriver avisa.

For de som ikke kjenner «The Twilight Zone» er serien en amerikansk tv-klassiker hvor parallelle dimensjoner spilte en sentral rolle og fantasien fikk fritt utløp, og det er altså her et USA styrt av president Donald Trump hører hjemme, ifølge avisa.

- I en marerittaktig versjon av 2017

«Historien begynner i en marerittaktig utgave av 2017 der store deler av USAs stemmerettspliktige på et eller annet vis er lurt til å gjøre Donald Trump til sin president», fortsetter avisas tv-omtale. «Det er en episode full av feil, men likevel et forstyrrende blikk på forferdelighetene vi kan snuble inn i, dersom vi ikke er forsiktige», skriver avisa videre.

Flere titalls tusen har nå delt omtalen av denne «nye» episoden av «The Twilight Zone» på Twitter, mens Donald Trump-leiren ikke har kommentert saken.

«Sci-fi-forfattere leker ofte med tanken om hva som hadde skjedd om nazistene vant krigen, og denne interaktive virkeligheten skal finne sted på tv, i mediene og på Twitter de neste fire årene og lover å bygge opp en alternativ virkelighet», heter det i Sunday Herald.

Kjendis-nei

Trump har selv beskrevet innsettelsesseremonien som en stor begivenhet, og selv om mange celebre artister har takket nei til å opptre i den blivende presidentens ære, har Toby Keith og Lee Greenwood sagt ja. Det blir dermed et tydelig country-preg over seremoniens underholdningsavdeling.

Mange av USAs største kjendiser har også gjort det klart at de ikke ønsker å bivåne seremonien i det hele tatt.

The Mormon Tabernacle Choir, som har sunget ved tidligere innsettelser, har bekreftet at de kommer til å opptre også denne gangen. Det har riktig nok ikke skjedd uten debatt, og minst ett medlem av gruppen har sluttet i protest, ifølge CNN.

Selv om mange kjente fjes har vist seg svært kritisk til Trump, er skuespiller Nicole Kidman blant dem som ber det amerikanske folket samle seg rundt den nyvalgte presidenten. Dermed blir kanskje Kidman å se under innsettelsen av Trump på fredag - eller en splitter ny episode av «The Twilight Zone», som enkelte altså kaller det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling