HASTEMØTE: Skottlands regjeringsssjef og leder for det skotske nasjonalistpartiet (SNP), Nicola Sturgeon ,(R), kalte inn den skotske regionregjeringen til hastemøte lørdag for å drøfte situasjonen etter brexit. Utfallet ble en henstilling til EU-ledelsen om å finne en løsning for at Skottland kan fortsette som EU-medlem. Foto: Jane Barlow, AFP/NTB Scanpix.
HASTEMØTE: Skottlands regjeringsssjef og leder for det skotske nasjonalistpartiet (SNP), Nicola Sturgeon ,(R), kalte inn den skotske regionregjeringen til hastemøte lørdag for å drøfte situasjonen etter brexit. Utfallet ble en henstilling til EU-ledelsen om å finne en løsning for at Skottland kan fortsette som EU-medlem. Foto: Jane Barlow, AFP/NTB Scanpix.Vis mer

Skottland: -Vil fortsatt være med i EU

- Folkeavstemming om skotsk uavhengighet i høy grad aktuelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skottland skal ha umiddelbare samtaler med EU, med mål om å forbli i unionen, sier skottenes regjeringssjef Nicola Sturgeon.

– Vårt mål er å starte umiddelbare samtaler med resten av EU, sa Sturgeon etter et regjeringsmøte i Edinburgh lørdag.

Hun la til at en ny folkeavstemning om skotsk uavhengighet fra Storbritannia i høy grad er et aktuelt tema.

62 prosent ja i Skottland

Et flertall av befolkningen i Skottland, 62 prosent, stemte i favør av å forbli medlem i EU, mens bare 48 prosent av britene som helhet stemte det samme.

Det har oppstått et «stort avvik» mellom Skottland og resten av Storbritannia, sa Sturgeon fredag kveld.

Lørdag morgen innledet hun regjeringsmøtet i Edinburgh for «å diskutere flere detaljer i våre neste steg», melder BBC.

Et flertall av befolkningen i Skottland, 62 prosent, stemte i favør av å forbli medlem i EU, mens bare 48 prosent av britene som helhet stemte det samme.

Sturgeon sa fredag at hun ikke kan utelukke muligheten for å gjennomføre en ny folkeavstemning i Skottland der velgerne blir spurt om de ønsker uavhengighet fra resten av Storbritannia.

(NTB-AP).