Det hvite hus:

Skovalg vekker oppsikt

Flere reagerer på skovalget til flere av kongressmennene som torsdag var på besøk i Det ovale kontoret.

SKO: Fra venstre: Senator Mitch McConnell, speaker Kevin McCarthy, visepresident Kamala Harris, president Joe Biden, senator Chuck Schumer og Hakeem Jeffries, leder for demokratene i Representantenes hus. Foto: Skjermdump fra Instagram/Det hvite hus
SKO: Fra venstre: Senator Mitch McConnell, speaker Kevin McCarthy, visepresident Kamala Harris, president Joe Biden, senator Chuck Schumer og Hakeem Jeffries, leder for demokratene i Representantenes hus. Foto: Skjermdump fra Instagram/Det hvite hus Vis mer
Publisert

Et bilde på som ble lagt ut på Det hvite hus sin Instagram-konto torsdag har siden skapt flere reaksjoner i sosiale medier.

På bildet sitter president Joe Biden og visepresident Kamala Harris sammen med tre andre kongressmenn i Det ovale kontoret i Det hvite hus.

- Vi hadde et produktivt møte om nødvendigheten for å sikre at USA ikke misligholder sin gjeld for første gang i historien, skriver presidenten på Instagram.

Alle kongressmennene er kledd opp i dress og slips, men to av dem har tatt et litt usedvanlig sko-valg til anledningen.

Spasertur på kjøpesenteret

Derek Guy, herremotekommentator i The Washington Post og Financial Times, er en av dem som har reagert da han så skovalget til speaker Kevin McCarthy og Hakeem Jeffries, leder for demokratene i Representantenes hus.

- Hvorfor besøker man den sittende presidenten ikledd sko som er designet for spasertur på kjøpesenteret, skriver han på Twitter.

- Dress-joggesko er dårlige fordi de ikke faller inn i en kategori. Du må forplikte deg til en stil - formell eller uformell. De beveger seg inn i kategorien «business casual»-stilen som ikke har en flatterende effekt på verken skreddersydde dresser eller «casualwear», legger han til.

I ettertid er det imidlertid blitt klart at en av mennene brukte skoene av helsemessige årsaker.

KRITIKK: USAs tidligere førstedame Melania Trump har flere ganger fått kritikk for klesvalgene sine. Her er verstingene! Video: Rød Løper Vis mer

«Forferdelige»

På Instagram har heller ikke kommentarene latt vente på seg.

- Se på Jeffries sine sko og sokker. I Det ovale kontor? ren arroganse og mangel på respekt, skriver en bruker på Instagram.

- Hva er galt med disse mennene? De er i Det ovale kontoret og de er ikke brydd nok til å ta på seg ordentlige sko og sokker?, skriver en annen.

- At jeg befinner meg i Det ovale kontoret og innser at jeg har på meg gummisko er et mareritt som stadig vekker meg opp, skriver en tredje bruker.

New York Times har snakket med moteredaktøren i magasinet GQ, Yang-Yi Goh, som kaller slike sko for «forferdelige».

Skal man tro moteredaktøren er skoene nå blitt den siste moten blant de ansatte i Capitol Hill.

New York Times beskriver skoene som en blanding mellom skoene Yeezy på sålen og bestefar på toppen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer