UTSATT: Kripos må nå finne en ny knivekspert før rettssaken kan fortsette. Her fra åstedestedsbefaring i grasjeanlegget på Hofftunet borettslag på Skøyen der Vegard Bjerck funnet drept i desember 2008. 
Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
UTSATT: Kripos må nå finne en ny knivekspert før rettssaken kan fortsette. Her fra åstedestedsbefaring i grasjeanlegget på Hofftunet borettslag på Skøyen der Vegard Bjerck funnet drept i desember 2008. Foto: Fredrik Varfjell / ScanpixVis mer

Skøyen-drapet: Søker etter ekspert i Europa

Kripos vil bruke sitt europeiske nettverk for å finne en ny knivekspert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er resultatet av møtet aktor Svein Holden hadde med de norske kriminalteknikerne onsdag.

Rettssaken etter drapet i en garasje på Skøyen i 2008 ble utsatt tirsdag fordi dommeren vil ha inn en ny ekspert som kan vurdere det tyske knivbeviset som mye av aktoratets bevisførsel har hvilt på.

En fruktkniv, som ble funnet hjemme hos den 44 år gamle tiltalte, står helt sentralt i saken. Politiet mener at kniven er drapsvåpenet.

I løpet av den drøye uken saken har pågått i Oslo tingrett har flere eksperter uttalt seg om kniven kan ha vært brukt til å ta livet av Vegard Bjerck (43) i desember 2008. Men bare den tyske eksperten Michael Braune har konkludert med at det er sannsynlig at fruktkniven er identisk med drapsvåpenet.

Derfor har tingrettsdommer Anne Margrethe Lund bedt om at en ny og uavhengig ekspert vurderer den tyske rapporten.

- Kripos vil primært kontakte politilaboratorier i Europa. Det er greit at vedkommende får henvendelsen først før det blir kjent hvem som får jobben, sier Holden til NTB.

Dommeren har lagt enkelte føringer på hvordan utvelgelsen bør være.

- Min ambisjon er å finne ut om vi har noen alternativer. Deretter vil vedkommende få et mandat av tingretten, sier sakens aktor.

Svein Holden regner med at Kripos har fått svar på sine henvendelser innen førstkommende mandag.
(NTB)