Skøyen-drapssiktet framstilles for fengsling

Har sittet i lange avhør.

LANGVARIG ETTERFORSKNING: Politiet har lenge stått uten gode spor i jakten på den som drepte Vegard Bjerck (43) 18. desember. Foto: ERLEN AAS/SCANPIX
LANGVARIG ETTERFORSKNING: Politiet har lenge stått uten gode spor i jakten på den som drepte Vegard Bjerck (43) 18. desember. Foto: ERLEN AAS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Mannen i 40-åra som er siktet i det såkalte Skøyen-drapet, vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen. Det bekrefter hans forsvarer Knut Lindboe overfor NTB.

Nekter skyld
Den siktede har, siden han ble pågrepet på vei til jobb mandag, sittet i lange avhør. Han har hele tida nektet straffskyld for drapet, som har vært uoppklart siden 18. desember.

Både den drepte, IT-gründeren Vegard Bjerck (43), og siktede, også han en aktør i IT-bransjen, bor i boligsameiet Hofftunet på Skøyen, og begge hadde garasjeplass i lokalet der Bjerck ble funnet ille tilredt av flere knivstikk.

Politiet har fram til denne ukas pågripelse stått uten mistenkte i saken, tross flere etterlysninger med fantomtegninger. De understreket også etter pågripelsen mandag at familiefaren i 40-åra like godt kan bli sjekket ut som lenger inn i saken.

«Triviell konflikt»
Advokat Lindboe har hele tida hevdet at politiet har en ytterst tynn sak mot hans klient; han mener politiet tilsynelatende står uten håndfaste bevis, og at de isteden prøver å koble den siktede til det han beskriver som en «triviell konflikt».

Bjerck kan dagen han ble drept, ha vært innblandet i en trafikkepisode kort vei fra Hofftunet. Episoden, som beskrives som «bagatellmessig», har vært blant de mulige momentene politiet har hatt på blokka når det gjelder kartlegging av drapsmotivet - men det vites ikke om hendelsen har vært brakt fram i avhørene med den siktede, eller om den lenger er aktuell som ledetråd.

Siden pågripelsen har politiet drevet intens teknisk og taktisk etterforskning; de har tatt store beslag fra den siktedes leilighet, i tillegg til å avhøre en rekke pårørende i håp om å kartlegge mannens bevegelser i tida rundt drapet.

DREPT: IT-mannen Vegard Bjerck (43) ble funnet knivstukket i garasjeanlegget både han og siktede disponerte ved boligsameiet der de begge bor. Foto: PRIVAT
DREPT: IT-mannen Vegard Bjerck (43) ble funnet knivstukket i garasjeanlegget både han og siktede disponerte ved boligsameiet der de begge bor. Foto: PRIVAT Vis mer