Skøyen-drapssiktet løslates

Bevisene mot ham er svekket. Men siktelsen er opprettholdt.

SIKTEDE LØSLATT: Politiet arbeidet på Skøyen i Oslo, der en 43 år gammel mann tidligere på dagen ble funnet død i desember i fjor etter at han ble knivstukket flere ganger. Foto: Erlend Aas/SCANPIX
SIKTEDE LØSLATT: Politiet arbeidet på Skøyen i Oslo, der en 43 år gammel mann tidligere på dagen ble funnet død i desember i fjor etter at han ble knivstukket flere ganger. Foto: Erlend Aas/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 42-åringen som er siktet for drapet på Vegard Bjerck på Skøyen i Oslo i desember i fjor blir løslatt i løpet av dagen, melder TV 2.

Etter det TV 2 Nyhetene erfarer vil drapssiktelsen mot mannen bli opprettholdt til tross for at han blir løslatt av politiet.

Politiet skal i løpet av den siste tiden ha fått inn opplysninger som svekker mistanken mot mannen.

42-åringen ble for to uker siden løslatt av Oslo tingrett, fordi retten mente det ikke var skjellig grunn til mistanke mot ham. Politiet anket avgjørelsen og lagmannsretten endte forrige onsdag med å varetektsfengsle mannen i fire uker likevel.

Men i dag har altså politiet avgjort at han skal løslates.

Etter fengslingen i forrige uke sa politiadvokat Cecilie Gulnes følgende om etterforskningen:

- Hvis vi står på stedet hvil etter fire uker, blir det et nytt spørsmål om hvor lenge han kan sitte fengslet. Vi har et stort arbeid foran oss.

Politiet har tidligere ment at hærværk på biler i garasjeanlegget var bakgrunnen for at Vegard Bjerck ble drept. Siktede har erkjent at han skrapet opp flere biler i garasjen, angivelig fordi han mente de var feilparkert.

Etterforskernes teori har vært at Bjerck tok den siktede på fersk gjerning, og at siktede drepte i affekt etter å ha blitt avslørt.

Politiet mener selve drapet kan ha blitt begått i et tidsrom på 16 minutter.

Etterforskerne mener Vegard Bjerck ble drept klokka 16.11. Siktede har forklart at han satt hjemme og jobbet, og han sendte ifølge politiets beviser e-poster fra sin PC klokka 16.02 og 16.18.

- Det mener vi er fullt mulig. Han hadde mer enn nok tid til å ripe opp en bil og drepe Vegard Bjerck. Det tar under to minutter vanlig gange å gå til garasjen fra siktedes bolig, sa politiadvokat Cecilie Gulnes til Dagbladet for to uker siden.

Dagbladet.no kommer med mer.

DREPT: Vegard Bjerck. Foto: Privat
DREPT: Vegard Bjerck. Foto: Privat Vis mer