Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skøyen-siktet slippes fri

Mannen som er siktet for drapet på Vegard Bjerck (43), ikke skal sitte i varetekt, men får meldeplikt for politiet og får ikke lov til å reise utenlands.

ÅSTEDET: Borgarting lagmannsrett har bestemt at mannen som er siktet for drapet på Vegard Bjerck (43), ikke skal sitte i varetekt. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
ÅSTEDET: Borgarting lagmannsrett har bestemt at mannen som er siktet for drapet på Vegard Bjerck (43), ikke skal sitte i varetekt. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fengslingssaken ble behandlet i lagmannsretten onsdag ettermiddag, melder VG Nett.

I forrige uke avslo Oslo tingrett politiets begjæring om fortsatt fengsling av den siktede 44-åringen. Denne kjennelsen ble anket med oppsettende virkning, og mannen ble sittende i varetekt.

Retten har satt to vilkår for løslatelsen onsdag: Mannen får meldeplikt for politiet og får ikke lov til å reise utenlands.

I mars i år ble 44-åringen pågrepet for andre gang, siktet for å ha drept 43 år gamle Bjerck i et garasjeanlegg på Skøyen i Oslo 18. desember 2008. Han ble også pågrepet i juni 2009.

Politiet mener drapsvåpenet er en kniv som ble funnet på siktedes kjøkken. En anatomiprofessor har imidlertid sådd tvil ved om kniven kan være drapsvåpenet.

Den drapssiktede mannen sier han jobbet hjemme da Bjerck ble drept, og døtrene hans har gitt ham alibi.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media