Skøyerstrek ga fengselsstraff

VOLDA (Dagbladet.no): Skøyerstreker kan ende med fengselsstraff. Det har en 19-åring fra Sunnmøre fått erfare etter at han ringte politiets nødtelefon og meldte om et falskt innbrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19-åringen fra Barstadvika sør for Ålesund må sone 15 dager i fengsel etter at han i vår ringte politiets nødnummer 112 om natten og fortalte om to menn som holdt på å bryte seg inn på en bensinstasjon. Politiet rykket ut med to tjenestemenn, men fant ingen tegn til innbrudd eller tyver.

Samme nummer

Like ved Shell-stasjonen, der innbruddet angivelig skulle ha funnet sted, sto 19-åringen og en kamerat. En av politimennene gikk bort til dem for å høre om de hadde sett noe. Da 19-åringen svarte, kjente politimannen straks igjen stemmen hans. Politimannen ringte så opp mobilnummeret som hadde blitt registert hos politiets nødnummersentral. Da ringte det i 19-åringens telefon, og han ble avslørt.

Skjerpende omstendighet

19-åringen tilsto i retten hva han hadde gjort. Retten la vekt på at å inngi slike meldinger til politiet er totalt meningsløst. I tillegg legges det vekt på at politiets beredskap svekkes når man må rykke ut på falske meldinger. Retten mener også polititjenestemennene ble utsatt for en psykisk belastning ettersom innbruddstyvene skulle være utstyrt med et brekkjern, som kan brukes som et slagvåpen.

19-åringen anker dommen, selv om han har tilstått forholdet, fordi han mener straffen er for streng.