Skråmos svigermor har besøkt barna i Irak

Den drepte IS-terroristen Michael Skråmos svigermor har truffet barnebarna i Irak.

IS-KRIGER: IS-KRIGER: Michael Skråmo var norsk statsborger, men ble født og vokste opp i Göteborg. Her fra et av propagandabildene Skråmo har lagt ut.
IS-KRIGER: IS-KRIGER: Michael Skråmo var norsk statsborger, men ble født og vokste opp i Göteborg. Her fra et av propagandabildene Skråmo har lagt ut. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Expressen har Skråmos svigermor Umm Hamza landet i Erbil nord i Irak. Hun er mormor til Skråmos sju barn som nå venter på å få fly hjem til Sverige.

- Mormor, mormor, ropte barna da hun kom til hotellet der de bor sammen med sin morfar Patricio Galvez, ifølge Expressen.

Hamza, som har bodd i Göteborg, reiste til Irak lørdag med sitt svenske pass. Mormoren er en av de svenske kvinnene som tidlig sluttet seg til IS-kalifatet i Syria etter at hun sammen med datteren Amanda Gonzales konverterte til islam i 2007.

Skråmo døde i kamp

Datteren giftet seg med norske Michael Skråmo. Skråmo, som er norsk statsborger med norske foreldre, men oppvokst i Sverige, døde i kamp i Syria i mars. Barnas mor døde i et bombeangrep.

Mormoren flyttet til Raqqa sammen med Skråmo og datteren i 2014. I 2016 forlot Hamza familien og flyttet tilbake til Sverige.

I et intervju med den kanadiske tv-kanalen CBC i 2016 snakket barnas mormor varmt om kalifatet. Hun bekreftet at svigersønnen Michael Skråmo hadde deltatt i strid for IS. Ifølge Hamza så hun ham ikke som noen terrorist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer