IS-KRIGER: IS-KRIGER: Michael Skråmo var norsk statsborger, men ble født og vokste opp i Göteborg. Her fra et av propagandabildene Skråmo har lagt ut.
IS-KRIGER: IS-KRIGER: Michael Skråmo var norsk statsborger, men ble født og vokste opp i Göteborg. Her fra et av propagandabildene Skråmo har lagt ut. Vis mer

Skråmos svigermor har besøkt barna i Irak

Den drepte IS-terroristen Michael Skråmos svigermor har truffet barnebarna i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ifølge Expressen har Skråmos svigermor Umm Hamza landet i Erbil nord i Irak. Hun er mormor til Skråmos sju barn som nå venter på å få fly hjem til Sverige.

- Mormor, mormor, ropte barna da hun kom til hotellet der de bor sammen med sin morfar Patricio Galvez, ifølge Expressen.

Hamza, som har bodd i Göteborg, reiste til Irak lørdag med sitt svenske pass. Mormoren er en av de svenske kvinnene som tidlig sluttet seg til IS-kalifatet i Syria etter at hun sammen med datteren Amanda Gonzales konverterte til islam i 2007.

Skråmo døde i kamp

Datteren giftet seg med norske Michael Skråmo. Skråmo, som er norsk statsborger med norske foreldre, men oppvokst i Sverige, døde i kamp i Syria i mars. Barnas mor døde i et bombeangrep.

Mormoren flyttet til Raqqa sammen med Skråmo og datteren i 2014. I 2016 forlot Hamza familien og flyttet tilbake til Sverige.

I et intervju med den kanadiske tv-kanalen CBC i 2016 snakket barnas mormor varmt om kalifatet. Hun bekreftet at svigersønnen Michael Skråmo hadde deltatt i strid for IS. Ifølge Hamza så hun ham ikke som noen terrorist.

Den avdøde norsk-svenske IS-krigeren Michael Skråmos sju barn ble gjenforent med sin morfar i Irak 7. mai, etter å ha tatt seg dit fra Syria, ifølge VG.

De var da underernært og ble innlagt på sykehus.

Kjempet for barnebarna

Barna har oppholdt seg i en interneringsleir for kvinnelige IS-medlemmer og barn, men morfaren, Patricio Galvez, har kjempet for at de skal få komme til Sverige.

Det er svenske myndigheter som nå har gjort det mulig for barna å reise til Irak, men har gitt få detaljer om arbeidet.

Barnas reise har gått gjennom den kurdiske delen av Syria og Irak i Nord, og representanter for det kurdiske selvstyret i Sverige bekreftet tidligere i dag overfor Aftonbladet at barna var på vei til Irak.

Galvez har ventet på et klarsignal fra de kurdiske selvstyremyndighetene til å ta barna med seg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer