RÅFLAX: Fanny Elba Lopez Olivares (55) kjøper ett flax-lodd i uka. Her jubler hun for drømmebilen sammen med døtrene Britt, Grace og Fanny. Foto: Lars Hollerud/Fædrelandsvennen
RÅFLAX: Fanny Elba Lopez Olivares (55) kjøper ett flax-lodd i uka. Her jubler hun for drømmebilen sammen med døtrene Britt, Grace og Fanny. Foto: Lars Hollerud/FædrelandsvennenVis mer

Skrapte fram drømmebilen for 20 kroner

Fanny (55) har aldri hatt førerkort, men ser nå fram til at døtrene skal kjøre henne rundt i et glis til en halv million.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): - Takk til Gud. Dette er en gave fra Herren, mener firebarnsmoren Fanny Elba Lopez Olivares (55), etter å ha gjort så stor lykke med skrapeloddet hun kjøpte på Rema 1000 i Voiebyen, skriver fvn.no.

Hun har aldri hatt førerkort, men ser fram til å bli kjørt rundt vesentlig mer standsmessig enn før av sine døtre. Nå byttes en 14 år gamle Ford Escort ut med en Volvo XC60 R-design, verd over 500.000 kroner.

Den 55 år gamle renholdsarbeideren på rehabilitering framholder at hun sjelden har hatt vinnerlykke.

- Langt ifra. Men jeg pleier å kjøpe et Flax-lodd i uka. Dersom jeg vinner, er det nesten alltid 20 kroner, sier 55-åringen til fvn.no.

Hun avslører at hun faktisk har drømt om ny Volvo. I nattbordsskuffen ligger et utklipp fra en brosjyre med bilde av en flunkende ny Volvo.

Ikke alle bilflaxvinnere har vært like nøysomme med kjøp av lodd som heldige Olivares.

I forrige uke klarte Tore Therkelsen endelig å skrape seg fram til en ny bil, etter å ha kjøpt 295 lodd. Therkelsen har jobbet med Volvo i 20 år, og har seks Volvoer stående hjemme fra før. Etter å ha kjøpt bilflax for til sammen 5900 kroner kunne han kjøre hjem den sjuende.