Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skråsikre på bevisene

HARSTAD (Dagbladet): Kripos-sjef Arne Huuse er skråsikker på at bevisene mot den 29 år gamle kvinnen holder til å få henne dømt for drap. Politiet skal ha tekniske bevis mot kvinnen. Vitneavhør og taktisk etterforskning skal ifølge politiet ha styrket siktelsen mot fembarnsmoren. I morgen blir hun begjært varetektsfengslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter vel tre måneders intens etterforskning vurderte Kripos-sjef Arne Huuse og politiinspektørene Tom Brunsell og Knut Holen materialet som Kripos-førstebetjent Rolf Christiansen og hans etterforskere hadde samlet inn.

Konklusjonen var entydig: Bevisene er soleklare og holder til å få den 29 år gamle fembarnsmoren dømt for forsettlig drap på fire av sine fem barn.

Dagbladet får bekreftet fra flere kilder i politiet at kriminalpolitiet er mer enn rimelig sikre på at bevisene, som etterforskningen har avdekket mot den 29-årige kvinnen, holder til å få henne dømt.

Fire barn

Ingen i politiet vil si noe om hvilke bevis de har mot kvinnen.

Men det synes å være på det rene at kriminalteknikerne har funnet noe som knytter det siste av de fire dødsfallene direkte til en kriminell handling. Det er mer usikkert om politiet har konkrete bevis for de tre andre dødsfallene.

Ifølge siktelsen skal den 29 år gamle kvinnen 3. september 1992 ha drept en datter da hun var 38 dager gammel. 5. desember 1993 døde en annen datter, bare 11 dager gammel.

20. oktober 1995 ble den da to dager gamle sønnen funnet død. Umiddelbart etter slo politiet alarm og startet etterforskning.

Først etter det siste dødsfallet, da en 19 dager gammel gutt døde 12. oktober i fjor høst, ble det slått full drapsalarm.

Tier om bevis

Politiet avviser overfor Dagbladet at statistikk er utgangspunktet for den dramatiske siktelsen mot kvinnen.

Likevel understrekes det at mulighetene for at en og samme mor skal miste fire barn, med to forskjellige fedre, i krybbedød er absolutt usannsynlig.

Verken kvinnen eller hennes forsvarere, advokatene Roar Edvardsen og Oscar Ihlebæk, er gjort kjent med hva politiet skal ha av bevis mot kvinnen.

Først under fengslingsmøtet i Trondenes forhørsrett mandag formiddag vil politiet legge fram bevisene som skal dokumentere at kvinnen drepte barna sine.
Det er på det rene at politiet allerede har ordnet varetektsplass i fengslet i Bodø til kvinnen. Noe som i seg selv viser hvor sikre politiet er på at bevisene mot kvinnen holder. Politiet vil kreve at fengslingsmøtet blir holdt for lukkede dører.

Overfor Dagbladet blir det understreket at ingen andre er mistenkte i saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!