Skred av kritikk mot Obama-besøk

Australia-turné preget av skandaler.

USIKRET: Barack og Michelle Obama guides over Sydney Harbour Bridge onsdag - uten sikkerhetsseler. Foto: Media-Mode / SplashNews.com / NTB
USIKRET: Barack og Michelle Obama guides over Sydney Harbour Bridge onsdag - uten sikkerhetsseler. Foto: Media-Mode / SplashNews.com / NTB Vis mer
Publisert

Et høyprofilert - og lukrativt - besøk til Sydney av tidligere USA-president Barack Obama og kona Michelle Obama har måttet tåle kraftig skyts:

Én ting er at ekspresidentparet kjørte gjennom millionbyen i kortesje som skapte store trafikkproblemer. Verre er anklager om fornærmelse mot en urfolksleder, og mangel på sikring under en tur på Sydney Harbour Bridge.

10 millioner

Allerede før Barack og Michelle landet på australsk jord, ytret konservative kritikere misnøye med at demokraten mottar til sammen 10 millioner kroner for arrangementene han deltok på sammen med Julie Bishop, tidligere australsk utenriksminister; billettene kostet opptil 9000 kroner, ifølge Independent.

Onsdag ble paret sett klatrende på den ikoniske brua i et guidet følge - men uten dresser og seler som eksempelvis bruarbeiderne bruker. En talsperson for kollektivselskapet Transportation NSW forklarte at Obamaene hadde fått «spesialtillatelse» til å omgå reglene.

Dette i kontrast til prins Harry og Oprah Winfrey, som begge brukte sikkerhetsutstyr ved sine tidligere besøk.

- For vanskelig

Gemyttene ble ikke dempet da Aunty Joy Murphy, en lederskikkelse for aboriginfolket wurundjeri, ble droppet fra torsdagens program i Melbourne - med begrunnelsen at den eldre kvinnen var «for vanskelig». Istedenfor henne opptrådte en annen wurundjeri-artist under Obama-arrangementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer