Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skred i Hemsedal skisenter

Nå går to redningshunder over skredområdet. Søk avsluttes om hunder ikke markerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er politiet som melder om snøskredet på sin Twitterkonto. Klokka 13.30 vet ennå ingen om noen personer er tatt av skredet.

- Men vi ruster såpass opp siden skredet har gått rett ved siden av skianlegget, og det er en del skispor inn og ut av skredområdet. Men det er ingen som har sett noe, forteller Håvard Gåsbakk, operasjonsleder med Nedre Buskerud politidistrikt.

SISTE: Klokka 14.07 får Dagbladet opplyst at to redningshunder går over skredområdet. Om de ikke markerer noe, blir søket avsluttet.

- Godt skodd

Politiet utelukker likevel ikke at personer kan ha blitt tatt av skredet. Derfor er mange personer på stedet for å lete: Røde Kors har 10-12 personer, fire lavinehunder er på vei, skredgruppa, skipatruljen i Hemsedal - i tillegg til et redningshelikopter fra Norsk Luftambulanse, som har både lege og redningsperson med.

- Vi er godt skodd. Det er fint vær og gode forhold i området. Men snøskredfaren er stor siden det har vært store nedbørsmasser i det siste, skiftende vær og nå varmere i lufta, sier Gåsbakk.

Flere skred

Snøskredfaren er betydelig i hele Sør-Norge, melder NTB.

Ved 12.30-tiden meldte Innlandet politidistrikt om et stort snøskred rett sør for Kyrkjestølane i Filefjell. Det var uvisst om noen var tatt av skredet.

En snøskredøvelse pågikk i nærheten, og personell derfra bidrar i søket, skriver NTB.

Ifølge snøskredvarslingen varsom.no er snøskredfaren betydelig i hele Sør-Norge.

Dagbladet følger utviklingen i saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media