Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skreddersydd for country-karriere

Den verdensberømte skredderen Manuel har designet klær for stjerner som Elvis, Gram Parsons, Dwight Yoakam - og Steinar Albrigtsen. Nå har han dresset opp Tine Valand. Den ene halvparten av Somebody's Darling er nå klar med soloalbum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resultatet ser vi her: en helt personlig designet countrydress fra den legendariske skredderen som har mange av de største country-/rockartistene som kunder. Mandag foreligger resultatet av løsrivelsen fra Somebody's Darling - solodebuten «She's Just Leavin'».

På egenhånd

Etter to plater med Somebody's Darling, var tida moden for Tine Valand og Liz Tove Vespestad å skille lag.

- Var det krangel og uenighet mellom deg og Liz Tove?

- Uenige kunne vi ofte være, men vi kranglet ikke. Somebody's Darling er ikke oppløst, bare lagt på hylla på ubestemt tid.

Hele tida bare å være «halvparten av noe», føltes frustrerende for Valand. Dessuten har de hvert sitt uttrykk: Tine er countrytro, mens Liz Tove søker mer mot rock. Konklusjonen synes tydlig: This band ain't big enough for the both of us.

Image viktig

- Dere er begge samboere med hver deres markante musikkbakmann og journalist, du med ikke ukjente Tom Skjeklesæther og Liz Tove med Tor Marthinussen. Her må det vel være grobunn for ulike konfliktkonstellasjoner?

- Vi er to bestemte damer, mannfolka er ikke noe problem, så ... Du skal ikke høre på rykter.

Men Tine Valand vil heller snakke om den nye plata - og dressjakka, ikke minst.

- Den er jeg stolt over. Dressen er full av glitrende bergkrystall, snødekte kaktuser og ørkenblomstbroderier. Image er viktig, man må være tydelig og troverdig. Jakka sier mye om meg og musikkstilen.

Tine nekter å si hvor mye Manuel-jakka kostet, men bekrefter at hun trekker den fra på selvangivelsen.

Først til våren skal Tine med band ut på veien.

- Jeg vil det skal gå en tid fra utgivelse til turné. Men jeg gleder meg allerede, til å stå alene på scenekanten og få udelt oppmerksomhet.

Guy Clark-duett

- «She's Just Leavin'» er ikke så annerledes det jeg har gjort før. Det er fremdeles country, selvfølgelig. Men jeg har utviklet meg, blitt moden og mer fokusert. Kompet består ikke av countrymusikere, derfor låter det mer moderne.

- Nå hadde du muligheten til å lage din plate, hvorfor består den av halvparten coverlåter?

- Jeg ville lage en plate med de fineste låtene jeg kjenner.

Tines to helter er Nanci Griffith og Guy Clark, sistnevnte synger hun duett med på låten «Mineral Wells», signert Tom Russell.

- Jeg kjente ham ikke. Guy spilte en konsert i byen (Austin) og produsent Andrew Hardin fikk ham i studio. Hadde jeg vært 20 år eldre, hadde jeg falt for ham, sier hun - med et blikk samboeren skal være glad han er forskånet fra å se.