Rødt-alarm om klimapolitikken

- Skreddersydd for de rike

Rødt oppsummerer det politiske halvåret med å slå alarm om klimapolitikken og mener den er skreddersydd for rike folk i byene. Rettferdige flyavgifter skal bøte noe av dette.

HALVANNEN MILLION: Bør en Tesla Model X gå opp 50 prosent i pris til halvannen million? Ja, hvorfor ikke, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Video: Jørgen Gilbrant Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rødt-nestleder Marie Sneve Martinussen mener tallene hun sitter med, er nedslående: Seks av ti nordmenn sier klimapolitikken som føres er mest tilpasset folk med god råd.

Tallene er hentet fra en Ipsos-undersøkelse Rødt selv bestilte som del av evalueringen etter valget i fjor. Presist gjengitt viser meningsmålingen at 77 prosent av Rødts velgere og 59 prosent av respondentene samlet er «helt enig» eller «delvis enig» i påstanden over.

- Tallene sier meg at folk oppfatter klimapolitikken som skreddersydd for de rike og for folk i byene. Det er vårt største klimaproblem. Skal vi nå målet om å halvere klimautslippene innen 2030, er vi avhengig av støtte fra et bredt flertall i befolkningen, sier hun til Dagbladet.

Tre forslag

Rødt har også bedt Ipsos undersøke om nordmenn mener klimapolitikken er mest tilpasset folk som bor i byene. 73 prosent av de spurte er helt eller delvis enige i denne påstanden.

For Rødts del er tallet enda høyere, nemlig 84 prosent. Også blant Sps, Aps og Frps velgere er denne holdningen rådende. Nå vil Rødt ta konsekvensen av tilbakemeldingen fra velgerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer