Skreddersydd kjendisbryllup

TOMELILLA (Dagbladet): Kleskongen Ola Mæle (43) skuffet verken sine gjester eller svigermor da han i går gikk til alters med sin Vibeke Tveit (28) i St. Olof kirke i Skåne i Sør-Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til stor begeistring fra hele Norges kjendisgalleri kysset det lykkelige paret på kirketrappa.

- Jeg er veldig lykkelig, sa Mæle vel vitende om at festen kostet flesk.

Den lille, idylliske tettstedet St. Olof ble i går forandret til en kjendisgalla av de sjeldne. Ikke engang den årlige NHO-middagen kan hamle opp med et tilsvarende kjentmannsoppbud. Bryllupsfesten går derfor inn i historien som en av de mest prangende blant norske jetsettere.

Eget fly

Gjestene ankom Kronvalls slott i chartret fly fra Oslo fredag kveld. Over grytene sto verdensmesterkokk Terje Næss, mens kjente navn som Benedicte Adrian og Mæles favorittband fra Bik Bok-tida, Lava, sto for underholdningen.

Blomstene var flybårne fra Nederland, og Mæle hadde håndplukket seks solister fra Oslo Domkor til å synge i kirka.

I dansesalen var det lagt nytt mahognigolv for anledningen. Bare sola manglet for at alt skulle gå etter planen. Kraftige skybrudd var nok en strek i regningen, men Mæle hadde en råd for det også. Samtlige gjester ankom kirka med nyinnkjøpte hvite paraplyer.

Det var en småspent og nervøs kleskonge som ankom den vakre steinkirka et lite kvarter før klokka fire. Sløyfa skulle selvsagt sitte ordentlig, men kleskongen fikk det liksom ikke å stemme.

De prominente gjestene
De prominente gjestene Vis mer

- Er det noen av dere som kan hjelpe? spurte han, før festarrangør Siri Sørlie kom med en hjelpende hånd.

- Vi har jo øvd på dette mange ganger, så det bør jo gå bra, sa Mæle smilende.

Noen minutter seinere kom hans utkårede til kirka i en Rolls-Royce Silver Wraith fra 1953. Bilen som tidligere har fraktet kjente navn som Paul Newman og Shirley MacLaine hadde innebygd barskap med sherry for å roe brudens nerver.

Framme hos føreren sto en god flaske Grand Réserve champagne og ventet i kjøleren. Til beundrende blikk fra måpende svensker tråkket bruden oppover grusveien til kirka på høye hæler før et innleid vaktselskap stengte kirkedøra.

Ikke spart på noe

Vel en time etter hadde det forelskede paret gitt hverandre sitt ja, og kunne lykkelig ta imot gratulasjoner på kirketrappa. Gjestene ble geleidet inn ibusser, og paret ble fraktet til Kronvalls slott der de ble møtt med god mat og drikke. Mæle vet ifølge venner å sette pris på kulinariske nytelser.

- Ola har sine personlige favoritter både når det gjelder mat og vin, og han har ikke spart på noe, sier selskapsarrangør og vertinne Siri Sørlie til Dagbladet

- Det er utrolig godt å være i mål, sa Mæle og så bort på sin Vibeke, lettet over at seremonien var over. Festen, derimot, var bare så vidt i gang, og ved midnatt eksploderte Tomelilla i et voldsomt fyrverkeri som ifølge søknaden til svenske myndigheter skulle vare i fem minutter og elleve sekunder.

ole.bjorner.welde@dagbladet.no