Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skredfasit - åtte drept i år

Dermed kan årets vinter gå inn i nyere skredhistorie som en av de aller verste, for den er langt fra over.

OMKOM: 
Redningsmannskaper i aksjon på stedet ved  Eikedalen skisenter i Hordaland der en person omkom og to ble skadd, etter at de ble tatt av et snøskred.
Foto: Remi Bøe Presttun / Scanpix
OMKOM: Redningsmannskaper i aksjon på stedet ved Eikedalen skisenter i Hordaland der en person omkom og to ble skadd, etter at de ble tatt av et snøskred. Foto: Remi Bøe Presttun / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet: Lørdag omkom en mann i 30-årene i snøskred i Tana i Finnmark. Samtidig, ved Rauland Alpinsenter i Telemark, ble en kvinne funnet bevisstløs i snøras. Hun døde senere på sykehus. Det er nå stor skredfare i store deler av Norge.   

Så langt er sju omkommet i snøskred i år. I 2009/2010 om kdet totalt ni personer. Den verste skredvinteren på mange år.

Normalt for 2000-tallet omkom to og fire personer i snøskred hver sesong.  

Skredkart Norges geologiske undersøkelser (NGU) har nå utarbeidet et kart som viser muligheter for snøskredfare over hele Norge. Det er bare å logge seg på websiden www.ngu/no, og klikke seg inn på sidene merket skred. Da kommer du til skrednett.no

Kartet er detaljert, hva snøskred angår. Men andre farer, som steinsprang og kvikkleire, er merket av. Også hvor mennesker er omkommet i ras i årenes løp, er avmerket.
  
Rasvinteren 1868 Selv om årets vinter kan bli en av de aller verste, kan den ikke måle seg med skredvinteren 1868. I alt omkom det 162 personer den vinteren.

VASSDALEN-ULYKKA: Tropp ll fra Ingeniørkompaniet i Brig Nord, ved Holmen leir i indre Troms, ble sendt inn i et rasfarlig område av Vassdalen i Narvik kommune. De skulle gjøre rekognosering i forbindelse med militærøvelsen Anchor Express. Et hundre meter bredt flak løsnet og rev med seg beltevogner og soldater. 16 soldater omkom. Her søkes det i skredet. 
Foto: Dagbladet
VASSDALEN-ULYKKA: Tropp ll fra Ingeniørkompaniet i Brig Nord, ved Holmen leir i indre Troms, ble sendt inn i et rasfarlig område av Vassdalen i Narvik kommune. De skulle gjøre rekognosering i forbindelse med militærøvelsen Anchor Express. Et hundre meter bredt flak løsnet og rev med seg beltevogner og soldater. 16 soldater omkom. Her søkes det i skredet. Foto: Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling