Flystyrten i Sverige:

- Skrek alt jeg kunne

Anna Adolfsson ble vitne til den tragiske flystyrten utenfor Umeå i Sverige. Minutter seinere var ektemannen Mikael på sjøen i håp om å redde liv.

SE TV: Anna trodde nesten ikke det hun så da et fly styrtet rett foran øynene hennes. Hun skrek på mannen sin, Mikael, som hoppet i båten mens store vrakdeler falt ned rundt han. Video: Emilie Rydning og John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«En helt vanlig søndag.» Slik beskriver ekteparet Mikael og Anna Adolfsson tiden før den tragiske flyulykken på Storsandskär utenfor Umeå i Sverige. Minutter seinere var Mikael ute på sjøen i håp om å redde liv.

Boligen deres ligger idyllisk til ved sjøen. Fra hagen har de direkte utsikt til Storsandskär. Det var nettopp der Anna et døgn i forveien sto og vannet blomstene da hun plutselig hørte et brak fra himmelen.

- Først hørte jeg et smell, så kom det en merkelig lyd fra flyet. På himmelen så jeg at det begynte å fly ujevnt. Vi bor ved flyplassen og er vant til flytrafikk her, men jeg forsto at dette var uvanlig.

Det var overskyet, akkurat slik som når Dagbladet møter Anna.

- Etter hvert så jeg at flyets nese pekte rett ned mot bakken. Det gikk rett mot bakken mens det roterte. Så traff det bakken, og jeg hørte et kraftig smell. Jeg tenkte bare at «dette kan ikke ha gått bra».

Ni omkom

Ulykken er Sveriges verste på 30 år. Ni svenske statsborgere ble erklært omkommet kort tid etter flystyrten.

Skjønt, det kunne ha gått så mye verre. Flyet styrtet i et skogholt på øya, hvor det finnes omkring 50 hytter. Tenk om det hadde styrtet i en av dem, sier Anna. Eller enda verre: Hva om det hadde styrtet i et av nabolagene på fastlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer