- Skrek til hverandre

Donald Trump og prominente deltakere skal i et møte ha diskutert å innføre unntakstilstand for å «snu» valgresultatet. Opplysningene får tidligere Trump-rådgiver John Bolton til å reagere.

DET HVITE HUS: President Donald Trump i det ovale kontoret, avbildet 13. november 2020. Foto: REUTERS/Carlos Barria
DET HVITE HUS: President Donald Trump i det ovale kontoret, avbildet 13. november 2020. Foto: REUTERS/Carlos Barria Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et oppsiktsvekkende møte skal ha funnet sted i president Donald Trumps kontor fredag denne uka.

Møtet skal ha blitt høylytt og personer skal ha skreket til hverandre, ifølge en person som ble briefet om møtet, skriver New York Times.

«Stygt» møte

Ifølge storavisa skal blant annet Trumps personlige advokat, Rudy Giuliani, og general Michael Flynn, tidligere sikkerhetsrådgiver som nylig ble benådet, ha deltatt på møtet, førstnevnte over telefon.

Unntakstilstand som et verktøy i kampen mot valgresultatet skal angivelig ha kommet opp i løpet av møtet, i tillegg til at presidenten skal ha diskutert om Sidney Powell skulle være spesialrådgiver og overvåke en etterforskning av valgsvindel, skriver avisa.

Powell fikk mye oppmerksomhet etter at hun framsatte bisarre påstander om at Venezuelas tidligere president Hugo Chávez beordret utviklingen av system for valgfusk. Chávez døde i 2013. Trump-leiren tok avstand til Powell etter dette.

Også CNN omtaler møtet, med overskriften «kaos i Det hvite hus».

Ifølge TV-kanalen var Powell selv også til stede, i tillegg til stabssjef Mark Meadows og rådgiver Pat Cipollone, og møtet omtales som opphetet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer