Skrekk-innleggelse for 92-åring

Labour-politiker Barry Kushner slår alarm om et helsevesen «på knærne», etter hans 92-årige slektnings skrekk-innleggelse i Liverpool.

SYKEHUS-KRISE: «Korridorer fulle av pasienter. Ambulansepersonale som gjør sykepleie, slik at de ikke kan bemanne ambulansene». Det skrev Labour-politikeren Barry Kushner på twitter etter at hans 92-årige slektning ble innlagt på sykehus i Liverpool. Foto: Barry Kushner (skjermdump)
SYKEHUS-KRISE: «Korridorer fulle av pasienter. Ambulansepersonale som gjør sykepleie, slik at de ikke kan bemanne ambulansene». Det skrev Labour-politikeren Barry Kushner på twitter etter at hans 92-årige slektning ble innlagt på sykehus i Liverpool. Foto: Barry Kushner (skjermdump) Vis mer
Publisert

Elleve timers venting før ambulansen kom. 30 timer i en sykehus-korridor.

Det var tilbudet britenes helsevesen hadde, da Labour-politiker Barry Kushners 92 år gamle kusine fikk et alvorlig illebefinnende forrige uke.

Nå slår Kushner alarm om tilstanden i britenes offentlige helsevesen (NHS).

- Det er et totalt sammenbrudd, en systemsvikt i hvordan NHS fungerer, som et resultat av regjeringens nedskjæringspolitikk, sier Kushner ifølge The Independent.

Et bilde han har tatt på Royal Liverpool Hospital viser en overfylt korridor, og ambulansepersonale som hjelper sykepleierne i det tilsynelatende kaoset.

Stygt fall

Den 92-årige kvinnen, som han ikke navngir, hadde et stygt fall i hjemmet torsdag kveld, og måtte få legehjelp.

Da Kushner kom til stedet, tilkalt av en hjemme-alarm, ringte han nød-etatene. Han forteller at han først ble satt på vent, og at det tok 20 minutter før han fikk gitt beskjed om at slektningen trengte ambulanse.

HARDT PRESSET: - Akuttavdelingene over hele landet står overfor et betydelig press, sier Jim Gardner, sjeflege på Royal Liverpool Hospital. Foto: NTB Scanpix
HARDT PRESSET: - Akuttavdelingene over hele landet står overfor et betydelig press, sier Jim Gardner, sjeflege på Royal Liverpool Hospital. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men først klokka halv ti morgenen etter, ble den eldre kvinnen kjørt til sykehuset. Hun ble plassert i en korridor i 30 timer, før hun fikk ei sykehusseng.

- Hun var ganske dårlig, forteller Kushner, som tror at slektningens tilstand kan ha forverret seg på grunn av all ventingen.

Onsdag kveld var hun fortsatt på sykehuset, i en «stabil» tilstand.

«Betydelig press»

- Skremmende, sier Kushner om opplevelsen.

- Dette er sikkerhetsnettet vårt. Hvis du er syk, er det her du ender opp, og det føles litt skremmende. Det virker ikke slik det burde, sier Kushner., og skylder på regjeringens «vanstyre» i sykehussektoren.

Doktor Jim Gardner, sjeflege på Royal Liverpool Hospital, innrømmer at sektoren har store problemer.

- Det er alminnelig kjent at akuttavdelingene over hele landet står overfor et betydelig press, sier han, og forteller at personalet prøver å gjøre det beste ut av situasjonen.

- Til tross for disse utrolig krevende omstendighetene, arbeider personalet vårt ekstremt hardt for å ta seg av pasientene så raskt som mulig, sier Jim Gardner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer