Skrekk-regatta

SYDNEY (NTB/AP): Under det istykkerslåtte taket til seilbåten «Stand Aside» venter de to mennene på å bli reddet. De var med i skrekkregattaen utenfor Australia som til nå har kostet minst tre mennesker livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RAMMET AV UVÆR: Dette bildet ble tatt om bord på seilbåten «Stand Aside» før mannskapet ble reddet i går.

115 seilbåter deltok i den årlige seilasen fra Sydney til Hobart i Australia da flere titalls fartøyer ble overrasket av uværet i julehelga. I går kveld var tre mennesker erklært døde og tre andre savnet i de opptil ti meter høye bølgene. Minst en av de savnede er antatt druknet.

50 andre seilerentusiaster ble fisket opp i live av redningshelikopterne. Det blåste storm i ulykkesområdet, og flere lå og duppet i redningsflåtene da hjelpen kom.

Seilasen fortsetter

Fire av mannskapet på seilbåten «Winston Churchill» klamret seg fast til flåten i 24 timer før de ble reddet.
De store seilbåtene danset hjelpeløse på det frådende havet og kraftige master knakk som fyrstikker.

Likevel fortsatte den tradisjonsrike kappseilasen i går. Regattaen er på 1160 kilometer, og går mellom Sydney og byen Hobart på øya Tasmania. Av de 115 båtene som startet er 59 allerede tvunget til å søke nødhavn.

- Det er mange, mange skadde personer om bord på de båtene som ble rammet. Flere av fartøyene gikk rundt - ett til og med to ganger. De fikk virkelig juling, sa talsmann for sjøfartsmyndighetene i Australia, David Gray.

«Helvete i høy sjø»

Amerikaneren John Campbell lå 40 minutter i det iskalde vannet. Da han ble tatt om bord i et politihelikopter, var han sterkt nedkjølt.

- Det kom til et punkt hvor jeg trodde at jeg ikke ville overleve, sa han seinere i et TV-intervju.

Regattaen kalles «helvete i høy sjø», og har til nå vært regnet som knallhard, men relativt trygg.